NATO’nun bütçe planı Rusya’yı korkuttu

NATO’nun bütçe artırma planını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, “Ekonomik açıdan yıkıcı olan bu yarışa girmeyeceğiz” dedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Soçi kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Londra’da devam eden NATO Liderler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

NATO’nun bütçe artırmaya yönelik planlarına yönelik eleştirilerde bulunan Peskov, “Bu yönde atılan adımlar, ittifakın yayılmacı politikalarına yönelik endişelerimizi teyit ediyor. Bu bizim için endişe yaratıyor.” diye konuştu.

Rusya’nın NATO ile silahlanma yarışına girmeyi planlamadığını belirten Peskov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de daha önce söylediği gibi, ekonomi açısından yıkıcı olan silahlanma yarışına girmeyeceğiz.” dedi.

NATO General Sekreteri Jens Stoltenberg, bir süre önce yaptığı açıklamada, NATO bütçesinin 2024’e kadar 400 milyar dolara çıkacağını söylemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın