“Karalar, icraat yoksa israf da yoktur”

Adana Büyükşehir Belediyesinin en büyük gelir kaynağı olan ASKİ’de garip şeyler dönüyor. ASKİ’nin suya yapılan indirimi faturalara yansıtmamasını ve su borcundan dolayı abonelerin açma kapama bedelinin cep yaktığını söyleyen bazı aboneler, ”Sayın Başkan Zeydan Karalar, unutmayın ki; icraat yoksa israf da yoktur demektir.” diyerek tepki gösterdiler.

Göreve gelmeden önce Adana’ya ucuz su, ucuz ulaşım ve farklı hizmetler vaat eden Zeydan Karalar’ın borç var diyerek beklenen hizmeti verememesi tepkilere yol açarken, açma-kapama bedeli için alınan 65TL’lik bedelin günün şartlarına göre çok yüksek olduğu ileri sürülüyor.

Belediye’nin en büyük gelir kaynağı olan ASKİ’nin su borcun ödenmesi için herhangi bir ihtara gerek duymadan aniden abonelerin suyunu kestiğini, açma-kapa bedelini taşeron firmaların cebine gittiği iddia ediliyor.

Devlette ve kurumlarında sürekliliğin esas olduğunu, belediyenin borç var diyerek suya yapılan indirimi bir türlü faturalara yansıtılmamasını eleştiren bazı aboneler, ”CHP’li başkan geldiği günden beri borç var diyerek ağlıyor. Büyükşehir Belediyesi borçlanırken, o dönemde Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar’ın da o borçlanma kararında imzası vardır. Eğer ben red oyu verdim diyorsa o zaman borçlanmaya niye red şehrini koydurtmadı. Siyaset adamı dürüst olmalıdır. Dün dündür, bugün bugündür dememelidir. Vaat ettiklerinin arkasında durmalıdır. Başkan Karalar daha önce de suya yüzde 20 indirim yaptığını açıkladı. Ancak biz tüketiciler bunun faturalara yansımadığını gördük. Şimdilerde de suya yüzde 30 indirim yapıldığını duyduk. Ancak bu indirimlerin faturalara yansımaması endişe vericidir. Bize göre bu tür indirim söylemleri algıdan öteye gitmiyor. ASKİ, günün şartlarına göre çok yüksek olan bu açma-kapama bedelini hangi yandaşın cebine indiriyor bilmiyoruz. Gelen gideni aratır durumuna düştük.” dediler.

65 liralık açma kapama bedelinin çok yüksek olduğunu dile getiren aboneler, dört tarafı su ile çevrili olan Adana’nın çok pahalı su kullandıklarını belirterek,” Belediyeler, vatandaşın cebinden elini çekmelidir. Yüksek ücretlerle verilen hizmetler cep yakıyor. Açma-kapama bedeli olan 65 lira ile Adana 01, israf sıfır lafla olmuyor. İcraat yoksa israf da yok demektir. Başkan Karalar, günün şartlarına göre yüksek olan bu açma-kapama bedelini düşürmelidir. Başkan Karalar, taşeronları değil, oy veren seçmeni ve aboneyi düşünmelidir.” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın