İzmir’deki depremde aynı müteahhidin yaptığı 12 bloktan 5’i yan yattı!

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, aynı müteahhidin yaptığı iddia edilen Barış Sitesi’ndeki 4 bloktan 3’ü ve Cumhuriyet Sitesi’ndeki 8 bloktan 2’si hem çöktü hem de yan yattı.

İzmir’de meydana gelen 6,6’lık deprem sonrasında 4 bloğundan 3’ü yan yatan ve çökme tehlikesine karşı iş makineleriyle desteklenen binalardan şu ana kadar 3 kişinin cansız bedeni çıkartıldı. Çöken ve yan yatan binaları aynı müteahhidin yaptığı iddia edildi.

Depremde hayatını kaybeden Çınar Eren’in babaannesi 62 yaşındaki Emine Eren depremden 14 saat, Buse Hasyılmaz 9,5 saat ve Nurcan Tosun ise 17 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında cansız 7 kişinin bulunduğu tahmin edilen binalara yüksek göçük riski nedeniyle sınırlı ölçüde girebilen AFAD ekipleri, dairelerde arama kurtarma ve kıymetli eşyaların tahliyesini sürdürüyor.

Çalışmalara destek veren Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), kadavra arama köpeği ‘Pelte’nin hassas burnuyla cenazelerin olabileceği tahmini bölgeleri tespit etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarının da denetim yaptığı binalar için verilecek raporun ardından göçük altında kalan cenazeleri çıkarma çalışmalarına hassas burunlu köpeğin hassasiyet gösterdiği noktalardan başlanılacağı öğrenildi.

Barış Sitesi’nin şu ana kadar 2 kişinin ölü olarak çıkarıldığı ilk bloğunun 3 katı, 8 katlı binada yaşanan çökme nedeniyle zemin kata dönüştü. AFAD ekiplerinin duvarını delerek girdiği dairenin çatlak ve dökük duvarında asılı olan yaşlı bir kadına ait fotoğrafa hiçbir şey olmaması ise dikkat çekti.

Sokakta karşılıklı olarak bulunan ve aynı müteahhidin yaptığı iddia edilen Barış Sitesi’ndeki 4 bloktan 3’ü, Cumhuriyet Sitesi’nin ise 8 bloğundan 2’si hem çöktü hem de yan yattı. Bakanlık yetkilileri, yaşanan yıkımla ilgili soruşturma başlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın