İran 27 yaşındaki şampiyon güreşçiyi bu sabah idam etti!

İran, 2018 yılında rejim karşıtı gösterilere katıldığı ve burada bir kişiyi kasten öldürdüğü gerekçesiyle idam cezasına çarptırdığı 27 yaşındaki milli güreşçi Navid Afkari’nin cezasının infaz edildiğini açıkladı. Afkari’nin cinayeti itiraf ettiği İran yönetimi tarafından açıklanmış ve itiraf videosu yayınlamıştı. Afkari’nin ailesi ise o videonun işkence sonucu zorla çekildiğini iddia etmişti.
İran, milli güreşçi 27 yaşındaki Navid Afkari’yi 2018 yılında rejim karşıtı gösterilere karıştığı ve burada bir kişiyi kasten öldürdüğü gerekçesiyle iki kez idam cezasına mahkum etmişti. Cinayetle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Efkari’nin kardeşleri Vahid’e 54, Habib’e de 24 yıl hapis cezası verilmişti. İdam kararının açıklanmasından sonra İran liderlerine idam cezasının iptal edilmesi için dünyadan çağrılar yapılmıştı.
TRUMP “İDAMI DURDURUN” ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU
Bu çağrılara 4 Eylül Perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump da Twitter’dan katılıp İranlı liderlere idam cezasını iptal etme mesajını vermişti: “İran’ın muhteşem ve ünlü güreş starı 27 yaşındaki Navid Afkari’yi idam edeceğini duyuyoruz. Afkari’nin tek eylemi sokaklardaki hükümet karşıtı protestolara katılmak. İran liderlerine sesleniyorum, bu genç adamın hayatını bağışlar ve onu idam etmezseniz çok mutlu olurum.”
TRUMP’IN ÇAĞRISI SONRASI İRAN 11 DAKİKALIK İTİRAF VİDEOSUNU YAYINLAMIŞTI
Devlet televizyonunda gösterilen 11 dakikalık videoda Afkari, 2018’deki protestolar sırasında bir su şirketi çalışanı Hassan Torkaman’ı nasıl bıçaklayıp öldürdüğünü anlatmıştı. Videoda ayrıca Torkaman’ın geride kalan ailesinin gözyaşı dökerken çekilmiş sahneler ve Afkari’nin Torkaman’ı arkasından bıçakladığını söylediği bir bölüm de eklenmişti. Devlet televizyonu polis belgelerini de gösterdiği videoda cinayetin “kişisel bir anlaşmazlıktan” dolayı işlendiğini öne sürmüştü.
“İŞKENCEYLE ZORLA İTİRAF ETTİRDİLER” İDDİASI
Afkari, tutulduğu cezaevinden sızdırdığı bir ses kaydında işkence gördüğünü söylemişti. Annesi de oğlunun işkenceyle cinayeti itiraf etmeye zorlandığını duyurmuştu. Ağabeylerinin avukatı Hassan Younesi, Twitter hesabından İran haber ajanslarının iddiasının aksine, Afkari’nin güvenlik görevlisini öldürdüğüne dair görüntüler olmadığını belirtmişti. Avukat, kanıt olarak sunulan videonun da cinayetten bir saat önce çekildiğini söylemişti. İranlı yetkililer işkence iddialarını reddetmişti.
BU SABAH İLAN EDİLDİ
İran, 27 yaşındaki şampiyon güreşçi Navid Afkari’nin cezasının bu sabah infaz edildiğini açıklayarak milli güreşçinin idam edildiğini açıkladı.
KAYNAK: HABER7

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın