Huawei’nin yeni işletim sistemi HongMeng OS’ta geri sayım başlıyor

Çin merkezli teknoloji üreticisi Huawei, Google ile yaşanan ambargo problemi nedeniyle zor günler geçirirken, kendi işletim sistemi HongMeng OS’u ortaya çıkarmaya hazırlanıyor.
ABD merkezli teknoloji devi Google ile yaşanan sorunlar nedeniyle bir süredir kendi işletim sistemine ağırlık veren Huawei, HongMeng OS’u çok yakında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.
ABD ticaret yasağı sonrasında geliştirmeye hız verdiği HongMeng OS, 9 Ağustos tarihinde Çin’de yapılacak etkinlikte dünyaya duyurulacak. Ülkenin Dongguan şehrinde düzenlenecek geliştirici konferansında ilk kez görülmesi beklenen Huawei’nin özel işletim sistemi, ilk olarak televizyon ve Nesnelerin İnterneti (IOT) kapsamındaki cihazlar için çalışacak.
Ancak Huawei’nin uzun vadede telefon, tablet ve hatta bilgisayarlarının bile bu işletim sistemiyle uyumlu çalışmasını planladığı belirtiliyor.

Google’ın aynı paralelde geliştirdiği Fuchsia işletim sistemini yakından inceleyen Çin merkezli şirket, HongMeng OS’u bir mikro çekirdek etrafında oluştururken, yapay zeka teknoloji sayesinde de işletim sistemi birçok platformla uyumlu bir şekilde çalışabilecek.Henüz Huawei tarafından doğrulanmasa da Huawei’nin Ekim ayında duyurmayı planladığı Mate 30 serisi telefonlarını Android yerine HongMeng OS ile kullanıcılara sunacağı konuşuluyor.
Sosyal medya devi Facebook, bünyesinde bulundurduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve Instagram’ın adını değiştiriyor.
1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu sefer yeni bir güncelleme ile değil isim değişikliği ile gündemde.Zira sosyal medya devi Facebook, bünyesinde bulundurduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve Instagram’ın adını değiştirme kararı aldı.Söz konusu kara çerçevesinde iki platformun yeni adları “Facebook’tan Instagram” ve “Facebook’tan WhatsApp” olacak.Görünen o ki Facebook, daha az skandal yaşamış Instagram ve Whatsapp’a ismini ekleyerek markanın imajını kurtarmaya çalışacak.

WhatsApp’tan gelen bu linke sakın tıklamayın

Siber güvenlik uzmanları popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit etti.
Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu sefer platforma entegre edilen yeni bir özellik ile değil bir dolandırıcılık yöntemi ile gündemde.Zira Siber güvenlik uzmanları popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit etti.Siber dolandırıcılar WhatsApp uygulamasının yıl dönümünü kutlamak amacıyla 1000 GB internet hediye edeceğini belirterek kullanıcıları kandırmaya çalışıyor.Uzmanlar WhatsApp’ın böyle bir kampanyası bulunmadığının altını çiziyor ve bu link’e tıklayan kullanıcıların cihazlarını hacker’lara karşı korumasız hale getirebileceği uyarısında bulunuyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın