“Hepimiz Fırat’ız” diyemediler Fıratım!…

Fırat’ım aramızdan hakka yürüyüşünün üzerinden tam bir yıl geçti.. Sana kıyanlar,  hala ceza alamadı. Yeri geldiğinde “hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz Fıransız”ız diyenler ayrılışına tepki koyamadılar. Türk olup da “hepimiz Fırat’ız “ diyemediler  Fırat’ım.

Biz biliyoruz ki bu yol, Üstad Necip Fazıl’ın “Zindan Mehmed”e  adlı mektubunda belirttiği kadar zor ve çetin. Ve yine biliyoruz ki yufka yüreklilerle çetin yollar hiçbir zaman aşılmıyor Fırat’ım.

Yiğidim sen aramızdan ebediyete intikal ettiğin günden beri çok şeyler değişti. Eşkıya şehre indi. Barikatlar kurdu. Mayınlar tuzakladı. Hızını alamadıkları gibi özerklik bile ilan ettiler Fırat’ım..

Yine senin ardından onlarca Mehmet, onlarca polis senin gibi vatan sevdasından dolayı şehadet şerbeti içti Fırat’ım..

Moskof keferesi, emperyalist beslemesi ” IŞİD terör örgütü ile savaşmaya geldim” diyerek Suriye’ye yerleşti. Ecdat yadigarı kıtada terör devletini kurmak için emperyalistler iş birliği yaptı Fırat’ım..

Sen bayraklaştın, dalga dalga oldun yurt sathına yayıldın. Sevenlerin yani Ülkü Erenlerinin gölünde  taht kurdun Fırat’ım..

Sen ölmedin. Kalbimizdesin. Çünkü; Şehitler ölmez Fırat’ım. Sen ölmedin gölümüzde yaşıyorsun Fırat’ım..

Üstad Arif Nihat Asya’nın Bayrak adlı şiirini senin şahsında bütün vatanseverlere armağan ediyorum Fırat’ım. Sen rahat uyu. Ruhun şad olsun yiğidim..

BAYRAK

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,

Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,

Işık ışık, dalga dalga bayrağım!

Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

 

Sana benim gözümle bakmayanın

Mezarını kazacağım.

Seni selâmlamadan uçan kuşun

Yuvasını bozacağım.

 

Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder…

Gölgende bana da, bana da yer ver.

Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar:

Yurda ay yıldızının ışığı yeter.

 

Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün

Kızıllığında ısındık;

Dağlardan çöllere düştüğümüz gün

Gölgene sığındık.

 

Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı;

Barışın güvercini, savaşın kartalı

Yüksek yerlerde açan çiçeğim.

Senin altında doğdum.

Senin altında öleceğim.

 

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:

Yer yüzünde yer beğen!

Nereye dikilmek istersen,

Söyle, seni oraya dikeyim!

 

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın