Fidan: Gazze Unutulmayacak, Affedilmeyecek!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Hamas heyetiyle yaptığı görüşmede, Gazze’deki soykırımı unutturma çabalarına izin vermeyeceklerini belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Dışişleri kaynaklarına göre, görüşmede Gazze’deki insani tablo ve ateşkes müzakerelerindeki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Bakan Fidan, Türkiye’nin önceliğinin Gazze’deki katliamın durdurulması ve insani yardımların gecikmeksizin ulaştırılması olduğunu vurguladı. Bölgedeki son gelişmelerin, Gazze’de yaşanan soykırımı unutturma çabalarına dönüşmesine asla izin verilmeyeceğini belirten Fidan, Türkiye’nin bu konuda hassasiyetle hareket ettiğini ifade etti.

Filistin’in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ten oluşan ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çeken Fidan, Türkiye’nin, Filistin halkının özgürlüğüne kavuşana dek davasını güçlü şekilde desteklemeye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

TIR Şoförleri İsyanda: Duracak Yer Yok, Ceza Çok!

Türkiye genelinde tır şoförlerinin yaşadığı çalışma ve yaşam koşulları, son dönemde artan denetimler ve kesilen …

Bir yanıt yazın