Emeklinin Temmuz zammı artışı en az yüzde 6 olacak!

Emeklilerin Temmuz zammının ilk ipucu geldi. Merkez Bankası’nın beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artışı yüzde 6 olacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5’lik zamma ilaveten yüzde 2 enflasyon farkı göründü.
Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin Temmuz zammı adım adım yaklaşıyor. Zam oranında enlasyon belirleyici olacak.
FARKLI MAAŞ
Temmuz zammına ilişkin ilk ipucu Merkez Bankası’nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği beklenti anketinden geldi. Reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 68 katılımcı tarafından yanıtlanan TCMB’nin Nisan ayı beklenti anketi açıklandı.
Ankete göre, Nisan ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 1.61 oldu. Mayıs ayı TÜFE beklentisi yüzde 1.12 olurken, Haziran ayı TÜFE beklentisi ise yüzde 0.88 olarak gerçekleşti.
Buna göre; bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6 olarak gerçekleşecek.Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına Temmuz’da yüzde 6 oranında zam yansıtılacak, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 5’in üzerine yüzde 2 enflasyon farkı alacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın