Elektro otomobillere solar hücre ile enerji sağlanacak!

Elektrikli otomobillere entegre edilen solar hücrelerle, hareket halindeyken de elektrik üretmesi ve menzilini uzatması üzerine bir çok yeniliğin piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Elektro araçlara entegre edilen solar hücrelerle, bu araçların hareket halindeyken de elektrik üretmesi ve menzilini uzatması üzerine bir çok yenilik piyasaya sürülecek. Bir çok firma solar hücrelerle elektro otomobillerin menzilini arttırma konusunda yenilikler peşinde. En dikkat çekici gelişme ise Lightyear isimli bir Hollanda firmasından geldi.
FİYATI 140 BİN EURO
Lightyear One isimli firma üreteceğini duyurduğu elektro otomobile entegre edilecek solar hücrelerler birlikte 220 kilometre ilave menzil kazanılacağını açıkladı. Yeni otomobilin fiyatı ise 140 bin euro olarak belirlendi. Menzilin güneş enerjisi ile uzatılması üç ana unsurla sağlanacak: Gelişkin bir aerodinamik, çok hafif bir şasi ile verimli bir ateşleme sistemi. Firmanın üreteceğini duyurduğu sistemin ne derece verimli olduğu sınırlı veriler dolayısıyla kontrol edilebilir durumda değil
YENİ HÜCRE ÜRETİMİ YAPILACAK
Elektro otomobilin yayımlanan fotoğrafları da fazla bilgi içermiyor. Yeni aracın saatte 150 kilometre hıza ulaştığı ve 8 saniyede 0 km’den 100 km’ye çıktığı verilen bilgiler arasında. Öte yandan Alman Startup şirketi Sono Motors da iyi havalarda elektro otomobillerin 34 km daha fazla menzil kazanmasına katkı sağlayacak yeni bir solar hücre üretiminde bu yılın sonunda başlayacağı açıklandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan sokak köpeği açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik, Tarım Bakanlığı ile birlikte sokak köpeklerine …

Bir yanıt yazın