Dur ihtarına uymayan Suriyeli çocuğu vuran polis tutuklandı!

Dur ihtarına uymayarak kaçan 17 yaşındaki Suriyeli Ali Hemdan’ı vuran polis, tutuklandı. Vurulan Suriyeli çocuğun babası, “Allah razı olsun, geçirdiğimiz zor dönemde Türkiye bize ev sahipliği yaptı. Biz kardeşiz ve kardeşliğimizi kimse bozamaz.” dedi.
Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi’nde, dün öğlenden sonra polisin uygulama yaptığı sokakta dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Suriye uyruklu Ali Hemdan adlı genç vuruldu. Olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılan Ali Hemdan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU AİLEYİ ARADI
İçişleri Bakanı Soylu, Ali Hemdan’ın babasını arayarak başsağlığı diledi. Soylu, telefonda yaşanan olaydan dolayı derin üzüntüsünü dile getirerek, olayın takipçisi olduğunu söyledi.
HEMDAN’IN BABASI: BİZ KARDEŞİZ, KİMSE BOZAMAZ
Hemdan’ın babası, “Allah razı olsun, geçirdiğimiz zor dönemde Türkiye bize ev sahipliği yaptı. Biz kardeşiz ve kardeşliğimizi kimse bozamaz.” dedi.
Aileyi ayrıca Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Göç Müdürü Vekili Velican Doğru da ziyaret etti. Öte yandan aile ile ilgili her türlü konuyla ilgilenildiği ve ihtiyaçlarının giderildiği kaydedildi.
VALİLİK: POLİS AÇIĞA ALINDI
Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise; Hemdan’ın, uygulama noktasında “dur” ikazına uymayarak kaçtığı ve uyarı ateşi açılması sırasında “kazara” yaralandığı aktarıldı.
Açıklamada, “Hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir.” ifadesi kullanıldı.
POLİS TUTUKLANDI
Yaşanan olay neticesinde polis memuru F.K., hemen görevden uzaklaştırılarak gözaltına alındı. F.K., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.  Suriye uyruklu Ali El Hemdan isimli şahsın ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölmesi sebebiyle yürütülen soruşturma ile ilgili olarak basın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacının doğduğu belirtilen açıklamada, “Olayın mahiyeti de gözetilerek, bir cumhuriyet savcımız tarafından bizzat yürütülen soruşturma kapsamında 27 Nisan 2020 günü saat 12.00 sıralarında Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevlilerce Güney Kuşak Bulvarı ile Obalar Caddesi kesişiminde uygulama yapıldığı sırada bir şahsın görevlileri görünce kaçmaya başladığı, polis ekibinin de yaya olarak bu şahsı kovaladığı, şahsa ’dur’ ihtarında bulunulduğu, şahsın Sucuzade Mahallesi 30095 ile 30093 Sokak kesişiminde kendisini takip eden ekipte görevli polis memuru F.K.’nin görev silahından çıkan bir adet mermi ile göğüs bölgesinden yaralandığı, olay yerine gelen ambulans ile şahsın hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Şüpheli F.K. ’kasten öldürme’ suçundan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir.” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın