Dünya İnsanlığı Adalet Bu mu?

Günümüz insanı çok duyarsız oldu. Acıma hislerimiz zehirlendi. Bana dokunmayan yılan bin yıl  yaşasın sözü gerçek hayatımıza  girdi.

Düşünün, dünya kupası maçlarının oynandığı şu günlerde  dünyanın her yerinde milyonlarca  insan, dev ekranlara kilitlenip maçlarla kendinden geçer, gollerle ayağa fırlayıp, kaçan gollerle dövündüğü dakikalarda Filistin’de bebekler  ölmekte, atılan her golün sevincinin yanında Filistinli analar acılar içerisinde kıvranmakta. Ne yazık ki dünya insanlığı bu acılara seyirci kalmakta.

Ve düşünün ne acıdır ki, bu gamsız, dertsiz, tasasız ve umursamaz dünyalıların içinde Müslümanlar da var. Sözde  Müslüman olduklarını sananlar, mükellef sofralarda rehavet içindeler. Bu gamsız  Müslümanlar, zekât vermekle her türlü vazifeyi yapmış olduklarını sanıyorlar. Halbuki zekât vermek, Allahın emridir. Yani  farzdır.

Dünyalı, insanlığını hatırlamamakta, Filistinli Müslümanlar, tarihin hiçbir döneminde görmediği zulümlere maruz kalmakta. Bize göre, bu yurdum duymaz  dünya, huzura layık değildir. Çünkü bu Dünya;  Doğu Türkistan’a kör, Arakan’a sağır, Filistin’e umursamaz, Suriye’yi kabullenmiş, Afrika’ya aldırışsız. Sizce bu vurdum duymaz dünya insanlığı huzura layık mı?  Sevgili Peygamberimiz “Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır!” buyurmaktalar.  Zulmü bir futbol maçı kadar eğlenceli hale getiren, bolca insani duygularını yitiren seyirci toplayan, Haçlı emperyalizmi çok sinsi entrikalar peşinde. Haçlı dünyası, kapitalist dünya, vahşi batı “İsrail, meşru müdafaa hakkını kullanıyor!” diyerek zulme arka çıkmakta, adeta yaptıklarınız azdır daha fazlasını yapın demektedirler.

Zulüm karşısında susan İnsanlık şunu iyi bilmelidir ki; insanlık, adil olma mecburiyetini hatırlamadıkça, Müslümanlarda kardeşlik hisleri uyanmadıkça, Filistin, kadın, bebek, çocuk ve yaşlısıyla İsrail’in insafına terk edildikçe, bu duyarsız dünya ilâhî cezadan kurtulamaz. Başka izahı olan varsa söylesin

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın