Demirel’in cenazesi son yolculuğuna uğurlanıyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlanıyor.

Ankara’daki devlet töreninin ardından memleketi Isparta’ya getirilen 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in naaşı, Isparta sokaklarından ve adını taşıyan üniversitenin önünden geçirilerek doğum yeri İslamköy’de morga konuldu. Süleyman Demirel, cenaze namazının ardından anıt mezar yapılacak Çalca Tepe’ye defnedilecek.

KUR’AN-I KERİM OKUNUYOR

Demirel’in cenazesinin defnedileceği anıt mezarın bulunduğu alanda çevre düzenleme çalışması yapılırken, cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Cami’nde ise Kur’an-ı Kerim okunuyor.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Demirel’in hemşehrileri tarafından İslamköy girişine asılan “Bereket oldun su gibi aktın”, “Açtığın yollardan tüm Türkiye’nin her karış toprağına”, “Gülümseyin İslamköy’desiniz”, “Kıraç toprakları yeşerten ağamız, sizi bu topraklar unutmayacak” yazılı pankartlar dikkat çekiyor.

ANI DEFTERLERİ AÇILDI

Cenaze için İslamköye’e gelenler, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ni de geziyor. Anıt mezar ve müzede Demirel için iki ayrı anı defteri açılırken, cenazeye katılanların üzerindeki, Süleyman Demirel’in fotoğrafı ve ay yıldız bulunan “Baba Süleyman Demirel” yazılı kaşkollar dikkat çekiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’da Muslera ile anlaşma sağlanamadı

Galatasaray, tecrübeli kaleci Fernando Muslera’nın sözleşmesini uzatmak için çalışmalarını sürdürürken bir süredir devam eden görüşmelerden …

Bir yanıt yazın