DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri paketlendi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ’ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını bildirdi.Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, emniyet teşkilatına tebrik ve teşekkürlerini bildirerek, “DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı.” bilgisini verdi.
KİMLİĞİNİ AÇIKLADI
Operasyonların devam ettiğini dile getiren Soylu, terör örgütü DEAŞ’ın yakalanan sözde Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğunu açıkladı.Adana’da yakalanan teröristin bağlantılarına yönelik operasyonların devam ettiğini, başka örgüt mensuplarının da sorgusunun sürdüğünü belirten Soylu, “Terörist Mahmut Özden’e ulaşıldı. Evinde yapılan aramalarda dijital materyal ve bilgisayarlarına el konuldu. Irak ve Suriye’den talimatlar aldığı 10-12 kişilik gruplarla Türkiye’de eylem hazırlığında olduğu, silahların gömüleceği yerler ve bunların kimlerle irtibatlanacağı, Türkiye’ye ekonomik açıdan zarar verecek gruplara eylem yapmak, siyasi ve devlet adamlarını kaçırıp Suriye tarafına götürme planı içinde olduğu çok net bir şekilde aldığı talimatlar ve uygulama planlarıyla belirlendi.” dedi.
“KAFA KARIŞTIRAN İŞLER VAR”
Operasyonun devam ettiğini belirten Soylu, şunları söyledi:“Kafamı karıştıran başla işler de var o da şu: DEAŞ’ın hiç yapmaması gereken eylemleri de planlandığını görüyoruz. Arkasına bakmak lazım kimin ve nerelerin motivasyon sağladığına bakmak gerekir. Arkadaşlarımız bu yönde çalışmaları yapıyorlar, buna ait riski de ölçmeye ve önlemler almaya çalışıyorlar.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın