Çavuşoğlu: Hafter masada olma şansını çoktan kaçırdı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya’da darbeci Hafter’in, geçmişteki ateşkes çağrılarına riayet etmeyerek masada olma şansını kaybettiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk’te katıldığı bir programda, Libya’daki durum başta olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Libya’da Türkiye’nin destekleriyle, Hafter milislerine karşı başarılı bir mücadele yürütülürken, milisler bir bir şehirlerden kaçmaya başladı.
Bu kapsamda bölgede, ateşkes seçenekleri de gündeme gelme geldi.
“ZAMAN KAZANMAYA ÇALIŞIYOR”
Çavuşoğlu, Hafter’in güç kaybı nedeniyle ateşkes çağrılarıyla zaman kazanmaya çalıştığını vurgulayarak, geçmişteki ateşkes çağrılarını hatırlattı.
Zamanında ateşkes seçeneğine yanaşmayan Hafter’in, meşruiyetinin olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Hafter’in olası anlaşma durumunda masada olmaması gerektiğini vurguladı.
“HAFTER FIRSATI KAÇIRDI”
Çavuşoğlu, “Geçmişte ateşkes çalışmaları oldu, fakat bunlar boşa çıktı. Hafter riayet etmedi ve saldırılarda bulundu. Bu ateşkes nasıl kalıcı olacak? Hafter’e nasıl güveneceksin? Rusya, Hafter’e garantör oldu, biz Serrac’a garantör olduk, fakat Rusya Hafter’e kendi evlerinde imzayı attıramadı. Sahadaki kazanımlar neticesinde Hafter bu çizgiye geldi. Bundan sonra yönetime el koydum denen bir kişinin de masada olmaması gerekiyor. Bu fırsatı Moskova, Berlin ve yaptıkları açıklamalarla Hafter kaçırdı.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın