Bugün Cumhuriyet Bayramı

Şanlı bir tarihi ve gıpta edilecek bir medeniyet birikimine sahip olan Aziz Türk Milletimizin asla vazgeçemeyeceği, istiklal ve özgürlüğünün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü gururla kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bin bir zorlukla kurulan Cumhuriyetimiz, bu ülkede bizi biz yapan her türlü değerlerin hem karışımı, hem de sonucudur. Bugünkü Cumhuriyet biçimimiz;  egemenliğin, çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin sembolü olmuştur. Bu oluşumdan hiçbir ferdin vaz geçmesi mümkün değildir. Cumhuriyet bir yönetim şekli olmuş toplumun her kesimi tarafından kabul görmüş, kaynağı ise milletin kedisi olmuştur.

Bize bu günleri hediye eden ve  Cumhuriyetimizi kurup bize emanet eden büyüklerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz.  Ülkenin büyük karışıklık ve işgallerle sarsıldığı bir dönemde bile, öncelikle TBMM’ni kurup yapılacak tüm işlerin meşruiyetinin oradan elde edilmesini önemsemekle, bir anlamda Cumhuriyetin temelini daha o gün atmışlardır.

Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşları çok büyük zorlukların ve imkansızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek 29 Ekim 1923’de ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.

Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, asil milletimiz için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir. Atatürk’ün bir ideal olarak ortaya koyduğu, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında her zaman önemli bir ışık olmuş,  muasır medeniyet  seviyesinin üzerine çıkmak  hedefi, Cumhuriyetimizin 91. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür.

Milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şanlı destan olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurla aşmasını bilmiştir.

Bugün coğrafyamızda süre gelen, emperyalist güçler tarafından desteklenen  bölgesel olaylar, bölünmez bütünlüğümüzü her ne kadar  yeniden tehlikeye düşürmüş ise de dahili ve harici bedbahtların bu gayretlerini aziz milletimiz  boşa çıkaracaktır.  Devlet kurma hevesi ve gayreti içerisinde  olanların, emperyalist güçlere uşaklık edenlerin şunu iyi bilmeleri gerekir ki bu millet, bu topraklar Peygamber efendimizin methiyesine mazhar olmuştur. Bölünmesi, tehlikeye girmesi asla mümkün değildir.

Türk milleti için karşılaştığı zorluklar, ihanetler, yıkım ve kıyım girişimleri hiçbir zaman birlikte yaşama idealine zarar verememiş, bundan sonra da veremeyecektir.

Bilinmelidir ki; dün savaş meydanlarında Aziz Milletimizin bileğini bükemeyen mihrakların, bugün içerideki yerli işbirlikçileriyle mesafe almaya kalkışmaları, beyhude olduğu kadar sonuçsuz kalmaya da mahkûmdur.

Kurtuluş savaşlarımızda üstün gayret ve başarılar sağlayarak, insanlık tarihine altın harflerle geçen büyüklerimizi, düzenli ordumuzu bütün şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anarken, gözü pek, cesur ve kahraman Türk Milletinin Cumhuriyet bayramını canı gönülden kutluyorum.

 

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın