Bedelli askerlik çıktı, erkeklik bozuldu!

Bizim öf ve adetlerimize göre, Asker Ocağı Peygamber Ocağı gibi kutsal bir mekandır. Anadolu’da  ise, yakın tarihimize kadar  bir erkeğin erkek olabilmesi ve evlenebilmesi  için askerliğini yapmış olması şartı aranırdı. Askerliğini yapmayana kız vermezlerdi. Bolu Beyi’nin dediği gibi “tüfek çıktı mertlik bozuldu” misali  şimdilerde de  bedelli askerlik çıktı, erkeklik bozuldu.

Şairin dediği gibi “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”  Ne yazık ki bugün vatan savunması tehlikededir. Ve ne yazık ki bu gün askere gitmekten imtina edenlerin, yarın da herhangi bir saldırı vuku bulduğunda düşmandan kaçacakları kuvvetli ihtimaldir.  Tabii ki bu tahribatlar bilinçli ve kasıtlı olarak geliştiriliyor.

Çanakkale’de , Sakarya’da Dumlupınar’da Sarıkamış’ta vatan uğruna verilen bunca şehidin kanı üzerine oturup kırk haramiler gibi   keyif çatanlar ve size bu keyfi tattıranlar sizlere  söyleyeceklerim var. Bu söyleyeceklerimle belki çok alınacaksınız ama kusura kalmayın. Unutmayın ki bize bu cennet vatanı  hediye eden kahraman şehit ve gazilerimize minnet borcumuz var. Onlar bu vatanın evlatları olarak vatan savunmasında bir bedel ödemişlerdir. O bedel de canlarıdır, kanlarıdır. Erkek geçinen her kesin, ecdad gibi  gerekiyorsa bu bedeli ödemesi lazım ki bu toprak parçasının adı vatan olsun. Yok öyle bedavadan benim param var,  ben askerlik yapmıyorum .  Birileri rant sağlayacak,  bütçe açıklarını kapatacak diye, bu kutsal ocağa gölge düşürülmesine imkan vermemiz gerektiği gibi  bedelliye de rağbet etmememiz gerekiyor.  Bir Türk  Erkeği’nin  erkek olabilmesi için öncelikle vatan borcunu yani askerliğini yapmış olması lazım.

Bu ne gaflettir bilinmez. Parası olan askerlik yapmayacak, parası olmayan gariban da 7/24 vatan savunması yapacak. Bize göre bu bir sınıfçılık hatta bölücülüktür. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırılıktır. Hatırlarsanız bu sınıfçılığı aynı siyasi iktidar bir bedelli zırvası daha çıkarmıştı. Bu bedelli askerliği çıkartan siyasi iktidar hem komik, hem de acı şeylere öncülük ediyor. Komik olan şu ki; 30 bin lira verenleri kazıkladı. O  dönemde  rağbet fazla olmadığı için şimdilerde  bu bedeli  düşürdüler 18 bin liraya. Bari  çıkarın 30 bin liraya da daha önce 30 bin lira veren arkadaşlarrrrrr üzülmesin, kazıklandıklarını anlamasınlar. Sonra çok üzülürler. Acı  ama çok acı olan da; Allah muhafaza bir savaş çıksa ne diyecek bu bedelli askerlik yapanlar, ya kusura bakmayın biz savaşamıyoruz. Çünkü; silah tutmasını bilmiyoruz mu? Yoksa, askeri eğitim almadık, biz savaşa katılamıyoruz. Bari alın şu parayı da benim yerime savaşın mı diyecekler?

Yok öyle yağma. Bu yapılan vatan savunmasını tehlikeye düşürmektir. Paralı-parasız ayrımcılığını tetiklemektir.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın