Bakan Albayrak: Kredi de sorun çıkaran özel bankalar mercek altında

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vatandaşların özel bankalarla yaşadıkları sorunun üzerine gideceklerini belirterek, “Mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz.”  dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs tedbirleri kapsamında Bakanlık olarak aldıkları kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Albayrak, sanayiciye bugüne kadar 36 milyar 326 milyon TL’lik kaynak tahsis ettiklerini, küçük esnaf  için detahsis edilen toplam finansman rakamının ise 6 milyar 737 milyon lira olduğunu açıkladı. Vatandaşların özel bankalarda yaşadığı sorunları bildiklerini ve konun üzerine hasasiyetle gideceklerini de belirten  Albayrak, “Mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz.” dedi.
“BU KONUNUN ÜZERİNE GİDECEĞİZ”
Bakan Albayrak, söz konusu bankalarda yaşanan durumun asla kabul edilemez olduğunun altını çizerek, “Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz.” diye konuştu.
Hazine ve Maliye Bakanı ayrıca, hiçbir uluslararası kurum ya da kuruluştan destek ya da yardım talebinde bulunmadan süreci yönettiklerini vurguladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın