Anadolu Ajansı ofisine bomba!

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde içinde Anadolu Ajansı’nın ofisinin de bulunduğu binayı vurdu. İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bir kız bebeğin şehit olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın ‘Son Dakika’ bilgilerini paylaştığı Twitter hesabından “İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde içinde Anadolu Ajansı’nın ofisinin de bulunduğu binayı vurdu” paylaşımı yapıldı.Söz konusu binaya İsrail ordusu tarafından fırlatılan roketin isabet ettiği, sağlık durumları iyi olduğu öğrenilen Anadolu Ajansı personelinin eşya ve malzemelerini alamadan binayı acilen boşalttığı belirtildi.

UYARI ATIŞI YAPILDI, CANLARINI ZOR KURTARDILAR

Gazze’deki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, İsrail güçleri tarafından Gazze’deki AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yapıldı. AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.Anadolu Ajansı çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair henüz kesin bilgiye ise ulaşılamadı.

Filistin Hükümeti “AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır.” açıklaması yaptı.

2 ŞEHİT, 12 YARALI

Öte yandan Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’nin güneyine düzenlediği saldırılarda Saba Mahmud Ebu Arar adlı 14 aylık bir bebek ile biri hamile kadın olmak üzere kişi şehit oldu.Bebeğin hamile olan annesi ile bir kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ebu Arar ile birlikte İsrail’in bugün Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 3’e, yaralananların sayısı da 12’ye yükseldi.İsrail ordusu ise bugünkü hava saldırılarında Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad’a ait 70’e yakın hedefin vurulduğunu açıkladı.

Gazze’den İsrail tarafına atılan roketlerin sayısının 200’ü aştığı, bu roketlerin büyük bölümünün İsrail’e ait “Demir Kubbe” hava savunma sistemi tarafından imha edildiği belirtildi.Yerel basındaki haberlere göre, İsrail kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğinde yarın bir araya gelecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın