Almanya: Hafter ateşkes sürecini devam ettirmeye hazır

General Hafter’in, Moskova’da Libya’daki tarafların ateşkes görüşmesini imzalamadan terk etmesi ile tırmanan krizde dünyanın beklediği açıklama Almanya’dan geldi. Alman Dışişleri Bakanı Maas, “Hafter ateşkes sürecini devam ettirmeye hazır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çağrılarıyla Moskova’da, Libya’daki tarafların ateşkes imzalaması için görüşme yapılmıştı.
Rus heyeti ise, Libya Ulusal Ordu Komutanı Halife Hafter ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nin Başkanı Akile Salih’i ikna etmeye çalışmıştı. Ancak Hafter, uzun uğraşlar neticesinde oluşturulan anlaşma metnini imzalamamış ve sabah saatlerinde Moskova’yı terk etmişti.
LİBYA KONFERANSI’NA KATILMAYI KABUL ETTİ
Halife Hafter, sabah yaptığı açıklamada 19 Şubat’ta Berlin’de gerçekleşecek Libya konferansına katılmayı kabul ettiğini duyurmuştu.
‘HAFTER ATEŞKESE HAZIR’
Bingazi’de Hafter ile görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hafter’in Berlin’de 19 Ocak’ta düzenlenecek Libya Konferansı’nın başarılı olmasına katkı sağlamaya ve prensip olarak konferansa katılmaya hazır olduğunu söylediğini aktardı.
Maas, “Hafter mevcut ateşkese uyacağına söz verdi.” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın