ABD’nin Ankara Büyükelçisinden Türkiye’ye teşekkür mesajı!

ABD’nin Ankara Büyükelçisi, Türkiye’nin ABD’ye tıbbi yardımına ilişkin mesajında “Türkiye’nin müttefikliği ve cömertliği” için teşekkür etti.
Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye, yardım ettiği ülkelerin sayısını her geçen gün daha da yukarıya çıkartıyor.  Şu ana kadar 55 ülkeye yardım ulaştıran Türkiye, 104 ülkeden de yardım talebi aldı.  Son olarak Türkiye’nin yardım gönderdiği ülke ise Amerika Birleşik Devletleri oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, ABD’ye, koronavirüsle mücadelede kullanılacak olan tıbbi yardım malzemeleri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait A400M uçağıyla gönderildi.
TEŞEKKÜR MESAJI
ABD’nin Ankara Büyükelçisi, Türkiye’nin ABD’ye tıbbi yardımına ilişkin teşekkür mesajı yayınladı. Büyükelçi, “Amerikan hükümeti adına Türk hükümeti ve Türk halkına cömert bağışları için teşekkür ediyoruz.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN CÖMERTLİĞİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”
“Kovid-19 ile dünya çapında yürütülen mücadele gibi kriz dönemlerinde, aynı düşünceleri paylaşan müttefik ve ortaklar arasında yakın iş birliği, hızlı ve etkili bir cevap geliştirmede kilit önemdedir. Hiçbirimiz bunu tek başımıza yapamayız. ABD hükümeti adına, NATO müttefikimiz Türkiye’ye bugün gerçekleşen cömert medikal ekipman ve diğer elzem malzemelere ilişkin bağış için teşekkür ediyorum.
“BİZE YARDIMCI OLACAK”
Bu bağışın, Türk A-400M askeri uçağıyla Washington, D.C. yakınlarındaki Andrews Hava Üssü’ne bugün ulaştırılması planlanmaktadır. İçindeki N95 maskeler, tulumlar ve yüz koruyucu malzeme, Kovid-19’un, ağır darbe vurduğu yerlerde yayılmasını yavaşlatmamızda bize yardımcı olacaktır. Bu bağış, Federal Acil Yardım Yönetimi Ajansı (FEMA) tarafından alınıp değerlendirilecektir ve ABD’de bu malzemelere en çok ihtiyaç duyanların faydalanması sağlanacaktır.
Yapılan bu teslimat gösteriyor ki, ABD ve Türkiye arasındaki ilişki güçlüdür ve en önemli ittifaklarımızdan biridir. Türkiye ile bu konuda ve pek çok diğer ortak önceliğimizde işbirliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Amerikan halkına yönelik desteği ve dostluğu için Türk hükümetine ve milletine teşekkür ediyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın