5 milyon emekli intibak yasası beklentisi taşıyor!

TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı  Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, 5 milyon emekliyi  sevindiren gelişme beklediklerini belirterek, “Milyonlarca emekli intibak beklentisi taşıyor. Memur emeklileri kurum kaynaklı farkın giderilmesini, 2000’den sonra emekli olan SSK’lılar ise 355 liraya varan zam yolu açılmasını istiyoruz” dedi..

Milyonlarca emekli intibak beklentisi taşıdığını, memur emeklilerin ise, kurum kaynaklı farkın giderilmesini, 2000’den sonra emekli olan SSK’lılar ise 355 liraya varan zam yolu açılmasını istediklerini belirten TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı  Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, ” Bu yıl pek çok kazanım elde eden emeklilerin gözü intibakta. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK’lılar, önceki intibak düzenlemesinin kendileri için de hayata geçirilmesini; memur emeklileri ise maaşlarındaki kurum kaynaklı farkın giderilmesini istiyor.” diye açıkladı.

5 MİLYON KİŞİYE ZAM

SSK’lıların intibak talebi için Anayasa Mahkemesinin Meclis’i adres gösterdiğini hatırlatan TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı  Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin,  talebin hayata geçmesi halinde, 2000’den önce emekli olanlara yapılacak intibak zammı,  ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacağını, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacağını söyledi.

TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı  Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin,  çıkacak bir intibak düzenlemesinden yaklaşık 5 milyon emeklinin yararlanabileceğini ifade ederken, memur emeklilerine yönelik intibak talebi ise memur konfederasyonları tarafından gündeme taşındığını hatırlatarak,” 5 milyon emekli yanlış pirim hesaplaması sonucu adeta soyulmuştur. Yılan hikayesine dönüştürülen intibak yasasının bir an önce hayat bulmasını istiyoruz.  Meclis kıt kanat geçim sağlayan emeklinin sesini neden duymak istemiyor. Kendileri için bir saatte kanun çıkaranlar, can çekişen emeklinin iniltilerini ve sesini ne zaman duyacaklar merak ediyoruz. Temennimiz odur ki, kendileri için yasa çıkaranların, el kaldırarak can çekişen emekliler arasındaki gelir dağılımı eşitsizliğine son vermelerini sağlamalarıdır” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …