20 bin öğretmen adayında 20-31 Mayıs depresyonu!

20 bin atama kadrosu alan öğretmenler hayal kırıklığı yaşarken bu kez bazı üniversitelerin yasal olmadığı halde akademik takvimlerini değiştirerek erken mezun vermeleri ve MEB’in atama takvimini 20-31 Mayıs tarihlerine göre ayarlaması infiale yol açıyor.

Alınan bilgilere göre, atama kadrosu bin kişinin üzerinde olan alanlarda H.K., O. Ü., M.Ü. yasal olmadığı halde akademik takvimini değiştirerek bu öğrencileri erken etme gayretinde olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre, özellikle alımı yüksek olan “Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” branşlarında erken mezun verme çalışmaları atama bekleyen öğretmenleri çileden çıkarırken MEB’in atama takvimini 20 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında tutması dikkatlerden kaçmadı.

Atama bekleyen öğretmelerin mimlenmemeleri için sosyal medya platformları üzerinde kendi aralarında oluşturdukları “kapalı devre paylaşımlarla” H. K., O.Ü., M. Ü. mezuniyet takvimini öne almalarını doğru bulmadıklarını konuyu YÖK’e şikayet edeceklerini öne sürerek, ”Özel üniversiteler para uğruna akademik takvimlerini hiçe sayarak öğrencilerini erken mezun edip YÖK’e ve yasalara meydan okuyor.  Böyle bir erken mezun etme çalışması kabul edilemez gerekirse bu üniversitelerin önünde ve atama takvimini bu üniversitelerin programına göre ayarlayan MEB’in önünde toplu protesto eylemi yapmaya hazırız. Bu hukuksuzluğu durdurma konusunda YÖK’ü ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz.” dediler.

Milli Eğitim Bakanlığının atama takvimini geciktirmesini bu üniversitelerin akademik takvimini değiştirme çalışmasına bağladıklarını açıklayan 20 bin kadro alan öğretmen adayları,” Geçmiş dönemlerdeki atama takvimlerini de çok iyi biliyoruz. Her şey iki gün içinde bitiyordu. Bütün hazırlıklarını yaptığını açıklayan bakanımız neden 20-31Mayıs’ı bekliyor? Kime ne diyet borcu var. Hem 68 bin öğretmen açığımız var diyor hem de 20 bin kadro karşısında gıkını çıkarmıyor. Görüyorus ki, 2023 yılında KPPS’ye giren ve ikinci üniversitelerini okuyan bazı öğrencilerin 20-31 Mayıs’ta mezun olmaları bu iddiaları doğrulamaktadır. Haktan ve Hukuktan bahseden bakanın bu konuya bir açıklık getirmesi gerekir. Kaldı ki sağlıkçıyı da mezun eden eğitimcidir. Sağlıkçıya 35 bin kadro veren iktidar neden eğitimciyi 20 bin kadro ile sınırlandırıyor. Onlara bütçe var da biz eğitimciye neden yok? Bu haksızlıklar da yetmezmiş gibi MEB atama takvimini mezun olmayan öğrencilere göre ayarlıyor. Nerede kaldı hak, hukuk, adalet? Bu haksızlıklar karşısında  atama bekleyen biz eğitimcilerin hayalleri tuz buz olmuş durumda.” diyerek duygularını dile getirdiler.

Öte yandan atama bekleyen öğretmenlerin bazı üniversitelerin kanunsuz olarak akademik takvimlerini değiştirmesini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da atama takvimini bu okulların mezuniyet tarihine göre ayarlamasını ilgili makamlara bildirmek üzere CİMER üzerinden yoğun bir şekilde şikayet oluşturulduğu iddia ediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Osmaniye’ye hızlı tren gelecek

Osmaniye’nin ulaşım ağının güçlenmesi için hayata geçirilen projelerinin karayolu ile sınırlı olmadığını vurgulayan Ulaştırma ve …

Bir yanıt yazın