UNICEF, 1,7 milyon Filistinlinin yerinden yurdundan edildiğini açıkladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Gazze Şeridi’nde yaklaşık 1,7 milyon Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. İsrail, Gazze’yi bombalamaya devam ediyor.

Gazze’de binlerce masumu öldüren İsrail, binlerce kişiyi de evlerinden etti. Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze’deki çocukların acil insani ara verilmesine ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Gazze Şeridi’nde yaklaşık 1,7 milyon Filistinlinin yerinden edildiği, bunların yarısını suya, yiyeceğe, yakıta ve ilaca yeterli erişimi olmayan çocukların oluşturduğu ifade edildi.

“Çocuklar sağlık hizmetine ihtiyaç duyuyor”

UNICEF Sözcüsü James Elder, iki gün önce yaptığı açıklamada, “Bugün Gazze Şeridi’nde çocuklar, her zamankinden daha fazla sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyuyor ancak buna her zamankinden daha az erişebiliyor.” demişti.

Yaşam mücadeleleri sürüyor

İsrail saldırıları altındaki Gazze’nin Refah kentine sığınan Filistinlilerin günlük yaşamları zor şartlar altında devam ediyor. İsrail’in saldırılarından kaçarak Refah kentine sığınan Filistinliler, çadır kentlerde yer bulamadıkları için yol kenarı ve parklarda kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

 

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın