Gazze’deki katliama Özhaseki’ye vatandaş tepkisi: Bu ihaneti durdurun

Gazze’deki soykırıma rağmen Türkiye’nin İsrail ile ticarete devam etmesine tepkiler protestoya dönüşmeye başladı. Bakan Özhaseki, Bursa’dan sonra Sakarya’da da tepkisi ile karşılaştı. İsrail ile ticaretin sonlanmasını isteyen vatandaşlar Özhaseki’ye, ‘’Bakanım, Türkiye halkı olarak İsrail ile ticaretin kesilmesini istiyoruz. Allah aşkına İsrail ile ticareti kesin artık. İsrail ile ticaretin sona erdirilmesini ve İsrail’e karşı somut adımların atılmasını istiyoruz. Bu ihaneti sonlandırın’’ dedi.

İsrail, Gazze’de masum insanlara 7 Ekim’den bu yana kan kusmaya devam ederken şehit olan Filistinlilerin sayısı 32 bine yaklaştı. Irkçı rejiminin sivil halka yönelik işlediği soykırım devam ederken Türkiye’nin İsrail ile ticaretini hız kesmeden sürdürmesi tepki çekti. Yapılan ticarete tepkiler protesto gösterilerine dönüşmeye başladı.

Sakarya’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İsrail ile Türkiye arasındaki ticaretin oluşturduğu rahatsızlıktan nedeniyle halk tarafından protesto edildi. Protestocular, katil İsrail’e karşı somut adımların atılması ve ticaretin sonlandırılması taleplerini dile getirdiler.

‘BU İHANETİ SONLANDIRIN’

İsrail’in Türkiye’nin çelik, çimento ve sebze-meyve ithalatında birinci sırada olması, Sakaryalıların yoğun tepkisine sebep olurken, o anlar oradaki kameralara yansıdı. Vatandaşlar, Bakan Mehmet Özhaseki’ye “Sayın Bakanım, Türkiye halkı olarak İsrail ile ticaretin kesilmesini istiyoruz. Allah aşkına İsrail ile ticareti kesin artık! İsrail ile ticaretin sona erdirilmesini ve İsrail’e karşı somut adımların atılmasını istiyoruz. Bu ihaneti sonlandırın!” tepkisi gösterdi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA PROTESTO EDİLMİŞTİ

Özhaseki daha önce de Bursa’da İsrail ile ticaretin sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar tarafından protesto edilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın