Ali Koç’tan şok suçlamalar: Galatasaray, Türk futbolu için bir beka sorunudur

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Koç, ezeli rakipleri Galatasaray’ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu söyledi.
Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Koç, çarpıcı açıklamalar gerçekleştirdi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, kulüp üyeleri ve kulüp personelleri de toplantıya katıldı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak sözlerine başlayan Koç, basın toplantısının öznesinin Galatasaray olacağını vurguladı.

“İftiralar yoğun”

Sarı-lacivertli takımın başkanı sözlerine şu şekilde başladı:

Son dönemde gündem dinamik, iddialar, iftiralar yoğun.. Biz de uzun süredir basın toplantısı yapmadık, cevabını vermedik.

“Galatasaray, Türk futbolu için beka sorunu”

Ali Koç, Galatasaray’ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu söyledi.

Bu toplantının öznesi rakibimiz olacak… Rakibimiz son dönemde deli saçması söylemler içerisinde. Birazcık onlara ve ülkemize hatırlatmayı amaçlıyorum. Böyle bir basın toplantısı yaptığım için de üzgünüm. Sportif rekabeti düşürdükleri seviye, mezbahayı aratır seviyede. Yalanlarla kendi camialarını kışkırtıyorlar. Bizim camiamızı tahrik ederek, milyonları kışkırtarak suç işliyor. Buna müdahale edecek federasyon yok. Galatasaray’ın Türk futbolu için beka sorunu olduğunu anlatacağım. Hayali olarak değil.

“Algılarla, kısa sürekli mutlu olabilirler”

Sarı-kırmızılı takımın algılarla kısa sürede mutlu olabileceğini söyleyen Koç, şunları dedi:

Bu kulübün kötülükte ve riyakarlıkta da Şampiyonlar Ligi’nde olduğunu, kazanmak için her şeyin mübah olduğu şeklinde davrandığını anlayacağınızı düşünüyorum. Algılarla, kısa sürekli mutlu olabilirler. Sonunda tarihin sonunda yer alan kirli ilişkileri, başarı için yaptıkları türlü türlü halleri çıkacaktır.

“Ortalığı karıştırıp, bundan faydalanırlar”

Galatasaray’ın ortalığı karıştırıp, bundan faydalandığını söyleyen Ali Koç, şu sözleri sarf etti:

Tenhada ayrı, umumide ayrı davranırlar. Kendilerine yapılmasını istemediklerini, başkalarına çekinmeden yaparlar. Hiç çekinmezler. Ortalığı karıştırıp, bundan da faydalanırlar. Sportif rekabette, transferlerde algı oluşturup, hak, hukuk ve vicdan tanımazlar. Kul hakkı yemekten çekinmezler. Hakemleri ve TFF’nin kurullarını baskı altında tutmak için hayali düşmanlar yaratırlar. Rakiplerini aşağılarla ve alay ederler. Son Beşiktaş-Galatasaray derbisinde gördüğünüz gibi. Bu kulübün Türk futbolunun bekası için ne büyük derecede tehdit ve sorun olduğunu anlatabileceğimi ümit ediyorum.

“İstedikleri olmayınca sus pus olurlar”

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur’un “Elimizde VAR kayıtları var. Ligi bitirtmeyiz” sözleri hakkında konuşan Koç, şu ifadeleri kullandı:

Kendi maçlarında lehlerine olan hakem hatalarını örtbas etmek için ortalığı karıştırırlar. “Elimizde VAR kayıtları var. Ligi bitirtmeyiz” derler, istedikleri olmayınca sus pus olurlar. İşler istedikleri gibi gittiğinde, tam tersi bir tavır takınırlar.

“Sadece kendilerini akıllı, herkesi saf görürler”

Ezeli rakiplerinin gerçek dışı söylemlerde bulunduğunu ifade eden Koç, şu değerlendirmeyi yaptı:

Futbolun marka değeri için mücadele ettiklerini, onlar olmasa Türk takımlarının Avrupa’ya gidemeyeceğini söylerler. Tüm kulüpler için adalet arayışında olduklarını söylerler. Kendi kanallarında “Futbol için adalet” programı yapacaklarını yalanını söylerler. Bir sürü pozisyon yolladık ama program yayınlanmadı. Programı yapamadan kulüp kanalları da kapatıldı. Günü kurtarma refleksiyle, samimiyetsiz, gerçek dışı söylemler… Sadece kendilerini akıllı, herkesi saf görürler.

“TFF ve kurulları, Galatasaray için ne anlam ifade ediyor?”

TFF ve Galatasaray ilişkisi hakkında konuşan Ali Koç, şu açıklamayı yaptı:

Birinci örnek; TFF ve kurulları, Galatasaray için ne anlam ifade ediyor? Bu durum ligin gidişatına göre mi hareket ediyor? Aralarında danışıklı dövüş mü var? TFF’ye siper oldular. “Türk futbolunun iradeye, liyakatli yönetime ihtiyacı var” dediler. Çok kısa süre sonra TFF’yi istifaya davet ettiler. İki gün önce de TFF’yi hesap vermeye çağırdılar. Hangisi gerçek.

“Aynısını kendi maçlarında yaptılar”

Ali Koç, açıklamalarına şöyle devam etti:

İkinci örnek; bir maçta kulübümüz hakkını aramak için 19 Mart’taki Alanyaspor maçının devre arasında rahatsızlığımızla ilgili paylaşım yaptık. Kıyameti kopardılar. Sonra aradan on gün geçti, birebir aynısını kendi maçlarında yaptılar. Paylaşımı yapmadan önce aranızdan bir akıllı “Fenerbahçe aynı şeyi yaptı, başkanımızın ağzından çok sert şeyler yazdık. Yaparsak riyakarlık olur” demiyorlar mı?”

“Taktikleri baskı kurmak”

Galatasaray’ın taktiğinin baskı kurmak olduğunu ifade eden Koç, şöyle konuştu:

Üçüncü örnek; bu çarpıcı bir örnek… Bunların bir taktikleri var, insanların üzerine baskı kurmak. Bunun için kamuoyu önüne atmak ve itibar saldırısı. Şöyle derler; “Fenerbahçe ile ilgili şirketlerde çalışıyor. Koç Grubu’nda çalışıyor.” Temel hedef, söz konusu kişiyi kamuoyu önüne atmak. MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz için “Fenerbahçeli” dediler. İlk kez MHK Başkanı’na değil, başkan vekilini saldırdılar. Temsilciler Kurulu Üyesi için “Koç Grubu çalışanı” dediler. Kendisi 4 yıl önce emekli olmuştu. MHK Başkanı Lale Orta üzerinden TFF’yi baskı altına almaya çalıştılar. Cesur bir TFF Başkanı olsa “Ne diyorsunuz? Ben Galatasaray kongre üyesiyim” derdi. Hanımefendinin linç edilmesine çanak tuttu. Son olarak Beşiktaşlı yöneticiye Koç Holding çalışanı olduğu için yüklendiler. Bu kul hakkı yemek. TFF Başkanı, Galatasaray Kongre üyesi. Sayın Başkan, NEF ile ortak. Kendi yönetimlerinde bir kişini Koç Holding’de çalışmasına rağmen, Yüksek Divan Kurulu Başkanları Koç Holding’de çalıştı. Bunları söylemeden, pişkince konuşurlar. Hiç aynaya bakmazlar. Galatasaray Yönetimi’nde Koç Holding’de çalışan biri var. O kadar uyanıklar ki, kızın CV’sini internet sitesinde değiştiriyorlar. Çok akıllılar.

“Baskı yaparak saldırarak istediklerini elde etmeye alışmışlar”

Sarı-kırmızılıların, baskıyla istediklerini elde etmeye alıştığını belirten Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

Baskı yaparak saldırarak istediklerini elde etmeye alışmışlar. PFDK Başkanı’nı Fenerbahçeli olmakla suçladılar. Ertesi gün Tahkim Kurulu Başkanı’nın oğlunu Galatasaray Kongre Üyesi yaptılar. Aynı şeyi biz yapsak ne olurdu? Bunlara göre herkes saf, bunlar akıllı.

“Yabancı hakem isteyin”

Yabancı hakem hakkında konuşan Koç, şunları dedi:

Madem TFF Başkanı’ndan memnun değilsiniz, kurullar rezil… Hakemler kötü… O zaman siz de bizim gibi yabancı hakem talebinde bulunun! Mertseniz, dürüstseniz, kendinize güveniyorsanız… Bu sizin en büyük samimiyet testiniz. Hakemlerden memnunsunuz! Sadece bizim maçlarda güvenmiyorsunuz! Riyakar oğlu riyakarsınız! Belki de ülke için beka sorunusunuz. Milyonlar için sorunsunuz. Yabancı hakem istemezler, Avrupa’da yabancı hakemlerin nasıl maç yönettiğini görüyorlar. Kendilerini, Avrupa’da yere atıyorlar ama onlar “Kalk” diyor. Tabii istemezler.

“Bunların transfer yapma kültürleri olağanüstü, kimse yanına yaklaşamaz”

Galatasaray’ın transfer kültüründen bahseden Ali Koç, şu sözleri sarf etti:

Bunların transfer yapma kültürleri olağanüstü, kimse yanına yaklaşamaz. Pek çok yerel kulüp şikayet eder ama seslerini çıkarmazlar. Oyuncu ayartmada, hülleli transferde, çıkarlarına göre transfer haberi servis etmede, sözleşmelerde işlerine geleni yapmakta, kamuoyunu yanlış yönlendirmede de Şampiyonlar Ligi’ndeler.

“Bu üç İstanbul kulübünün yakın ilişkileri herkesin malumu”

Pendikspor ve Eyüpspor hakkında konuşan Koç, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu ülkede bir tek kulüp, kendi dönemimiz için konuşayım “Oyuncumuzu ayarttılar” diyemez. Onlar oyuncuyu ve menajeri ikna ederler, sonra da kulübünü köşeye sıkıştırarak, maddi zara bile uğratırlar. Oğulcan Çağlayan, Taylan Antalyalı.. Levent Mercan da var ama onu alamadılar. Maçlarından önce söz konusu takımların oyuncularıyla ilgili transfer haberleri çıkartırlar. Ya da oynayacakların takımların oyuncularını transfer etmek için teklif yaparlar. Kayserispor’a Mame Thiam için Pendikspor teklif yaptı. Sivasspor’a Sainz için Eyüpspor teklif yaptı. Bu üç İstanbul kulübünün yakın ilişkileri herkesin malumu. Zaten ikisi, aynı ligde oynadı. UEFA kuralları söz konusu bile olamaz. Alın size gerçek koalisyon. Gerçek koalisyon.

“Bize bu yaz güya transfer çalımı attılar!”

Galatasaray’ın yaz transfer döneminde yaptığı transferleri eleştiren Koç, şunları dedi:

Bize bu yaz güya transfer çalımı attılar! Dört futbolcu var ki, resmi kontratta yazan bedellerin mümkünatı yok! İradeli TFF olsa, çağırır ve bilgi alır. Bunlar da resmi ve gayri resmi kontrat yapma kültürü var. Futbolcuya anlaştıkları bedel ile resmi kontrat arasında fark vardır. Yeri gelir imaj hakları, yeri gelir sponsorluk, son dönemde de gayrimenkul ile kapatıyorlar. Sponsorları çok cömert. O kadar cömertler ki, isimlerinin açıklanmasını istemezler. Bu nasıl bir işse!

“Bunları TFF’ye soracağız”

Sarı-kırmızılı takımın yaptıklarını TFF’ye soracaklarını belirten Ali Koç, şu şekilde görüş belirtti:

Pazar günü bir futbolcularına imaj hakları yüzünden para ödemedikleri çıktı. Bunları TFF’ye soracağız. Ancak kılıfına uydurmakta üstlerine yoktur. Bizden 8-9 milyon euro isteyen oyuncuları, 3 milyon euroya oynatıyorlar. Herhalde İstanbul’un o yakasında daha fazla oksijen var.

“Acaba 3 milyon euro, limit açmada kullanıldı mı?”

Ankaragücü’nün sezon başında transfer ettiği Morutan ile ilgili konuşan Ali Koç, şunları dedi:

Olimpiu Morutan’ı 3 milyon euroya satmışlar. Şahsen ‘Bravo, keşke bizde de böyle sihirbaz olsa’ dedim. İşin öyle olmadığını anladık. 3 milyon euroya satılan oyuncu, belli bir maça çıkarsa o para ödeniyormuş. Kulübü de ilk 11’de oynatmıyor. Acaba 3 milyon euro, limit açmada kullanıldı mı? Bunu öğreneceğiz

“Yanlış bilgi verdiler”

Sarı-kırmızılı takımın transferde yanlış bilgi verdiğini ifade eden Koç, şu sözleri sarf etti:

Cedric Bakambu’nun Real Betis’e transferinde de yanlış bilgi verdiler. Real Betis’in 5+5 milyon euro ödeyeceğini öğrendik. Müthiş! İlerleyen günlerde söz konusu kulübün başkanının açıklamalarıyla işin aslını öğrendik.

“İmkanı, ihtimali yok!”

Ali Koç, Galatasaray’ın doğruları söylemediğini ifade etti.

Forma anlaşmalarını 20 milyon euro olarak gösteriyorlar. İmkanı, ihtimali yok! Olmayacak şeyleri, bonusa koyup, gösterebilirsin. Burada da böyle olmuş. İnsanların gözünün içine bakarak doğruları söylemiyorlar. Bu ülkede doğruları ispatlamak durumundayız.

“Nicolo Zaniolo için bizim teklifimizi ifşa ettiler”

Nicolo Zaniolo ile kendilerinin de ilgilendiğini açıklayan Ali Koç, şunları dedi:

Nicolo Zaniolo için bizim teklifimizi ifşa ettiler. Biz de oyuncuya bakıyorduk, menajerlerine yolladığımız teklif ellerine geçmiş ve ifşa ettiler. Bu aslında suç! Onu gösteriyor, kurnaz ya.. Fenerbahçe’nin daha çok verdiğini söylüyor ve oyuncunun, Galatasaray’ı tercih ettiğini söylüyor. Biz de bunu mahkemeye götürdük, haksız rekabetten…. Bilirkişi raporu geldi, bu ülkede dürüst insanlar da var. Raporda Galatasaray’ın teklifinin, Fenerbahçe’nin teklifinden yüksek olduğu yazıyor. Bunlar yargıda da çok güçlüler. Selahattin Baki ve Onur Göçmez’i ifadeye çağırttılar. Orada güçlüler. Amaç rahatsızlık yaratmak.

“Gözlerime inanamadım”

Ali Koç, sözlerini şöyle devam etti:

Bunların kültürünün başka bir uzantısı, kendilerinde yetişmiş veya oynamış oyuncuların, başka takımlara gittiklerinde, kendilerine karşı performansı ortadadır. Bir kulüp başkanı “Üç futbolcumuzun beyni ile kalbi arasında çelişki olmuştur” dedi. Bu sözleri Fenerbahçe maçı sonrası bir başkan söylese, malum kulüp tarafından ülkemizde olağanüstü hal ilan ederler. Ümit Karan’ın Eskişehirspor’da forma giyerken, paylaştığı bir anıda söyledi. Galatasaraylı olduğu için gol atmak istemediğini söyledi. Gözlerime inanamadım. Younes Belhanda geçen sezon maçtan önce rakibi olan takımın tribünleriyle üçlü çektirdi.

“Bunların kalemşörleri vardır”

Ali Koç, Galatasaray’ın kalemşörleri olduğunu duyurdu.

Bunların kalemşörleri vardır, olağanüstü durumları normalleştirmede doçent olmuşlardır. Ümit Karan ‘Dürüst’ olduğunu söylüyor. Programı sunan ‘Ben de sokakta Galatasaraylıyım’ diyor.

“Fenerbahçe’den gidenler bize karşı kora kor mücadele ediyor”

Fenerbahçe’den ayrılan futbolcuların kendilerine karşı kora kor mücadele ettiğini ifade eden Koç, şu sözleri sarf etti:

Younes Belhanda maçtan önce üçlü çektiriyor. Bu Şampiyonlar Ligi! Biz kimlerle rekabet ediyoruz. Fenerbahçe’den gidenler ise bize karşı kora kor mücadele ediyor. Doğrusu ve olması gereken bu. Aslında iki camia arasındaki kültür farkı bu. Neden başka kulüplerin eski futbolcularıyla ilgili gündeme gelmiyor? Veya transferde olanlar neden başka kulüplerle olmuyor?

“Basın toplantılarında istenilen soruları sordururlar”

Galatasaray’ın düzenlediği basın toplantılarına değinen Ali Koç, şunları dedi:

Basın toplantılarında istenilen soruları sordururlar. İstemedikleri soru geldiğinde, soru soran kişi kurumuna şikayet edilir. Ya da iletişim direktörleri gece yarısı mesaj atar ve tehdit eder. Yakın zamanda iki medya mensubu bunu yaşadı. Açın kulüp resmi ve taraftar hesaplarına bakın, ne kadar senkronize olduklarını ve ne demek istediğimizi anlarsınız.

“İki sezon Netflix dizisi çıkar”

Yabancı hakem istememelerinin nedeninin aşikar olduğunu nitelendiren Koç, şu ifadeleri kullandı:

Yabancı hakem istememelerinin sebebi aşikardır. Türk futbolunun ne hale geldiğini görmek için Galatasaray – Antalyaspor maçına bakmak, yeterli olacaktır. Sonrasında yaşananlar gayri ahlaki spor kültürünün mükemmel bir örneğidir. O kadar çok örnek verebiliriz ki, iki sezon Netflix dizisi çıkar.

“TFF, bunların kritik maçlarına hep istedikleri hakemleri atarlar”

TFF’nin Galatasaray maçlarına istedikleri hakemi atadıklarını söyledi.

TFF, bunların kritik maçlarına hep istedikleri hakemleri atarlar. Bizi maçlarımız basket maçı gibi, dokunduğumuz an faul ve sarı kart. Oyuncularımız son maçta dayak yedi, dövülmeye çalışıldık. Bunlar tekme, tokat dövüyor. Bunlar ağır pozisyonlar. Hepsini gündeme getiremiyoruz, yayıncı kuruluşa para ödemeye gücümüz yetmez. Sahada etkisi var, bir sonraki maça etkisi var, hakemlerin bir sonraki maçına etkisi var. Bunlar başarıları hep bu yöntemlerle elde ediyorlar.

“Kart yok, kart!”

Galatasaray’ın lehine yapılan hakem hatalarını söyleyen Koç, şu açıklamayı yaptı:

Carlos Vinicius… Ben böyle bir şey görmedim. Göz göze, kulak kulağa… Az kalsın dudak dudağa.. Kart yok, hiçbir şey yok. Bizim neredeyse İngilizce bilmeyen futbolcumuz “Aptalca” dedi diye atılıyor, burada hiçbir şey yok. Bakın ayrıca ne güzel atlıyorlar yere. Lucas Torreira nasıl basıyor, olacak iş değil. Haftaya derbide olmaması lazımdı. Wilfired Zaha’ya kart bile çıkmadı, iki bacağına birden… Kart yok, kart!

“Yavuz hırsız, ev sahibin bastırır”

Dursun Özbek’in kendi maçlarını konuştuğunu söyleyen Ali Koç, şunları dedi:

Malum takım başkanı, bu maç yaşanmamış gibi Kasımpaşa maçımızı konuştu. Ondan önce Jayden Osterwolde var. Bu olacak iş değil. Yavuz hırsız, ev sahibin bastırır misali.

“Geçmişte de korunuyorlardı”

Galatasaray’ın geçmişte de korunduğunu söyleyen Koç, şu ifadelerde bulundu:

Bunlar geçmişte de korunuyordu. O zaman da tecilli hakemleri, önemli maçlarına atanıyordu. 1997-1998’de Galatasaray hakem Ahmet Çakar, Beşiktaş 1-0 önde Galatasaray’a karşı.. 87’de bir penaltı çalıyor. Bugün itiraf ediyor. “Düdüğü çaldım ve eyvah dedim” diyor. 25 sene sonra itiraf ediyor, oyuncunun penaltıyı kaçırmasını istediğini söylüyor.

“Çifte standart bu sene zirve yaptı”

Ali Koç, iki takım arasında çifte standartsızlık olduğunu ifade etti:

Kartlardaki çifte standart, bu sene zirve yapmıştır. Bu durum bütün ligi etkilemektedir. 59 faul, 15 kart aldık. Onlar 62 faul yapmış, 4 kart almış. Bu ortamda rekabet ne kadar güç, anlıyor musunuz? Pendikspor maçında hakem ikinci yarı kendine geldi. Biz 4 maçta, 59 faul yapmışız 15 kart almışız. Onlar, 62 faul yapmışlar, 4 kart almışlar. Galatasaray son 8 maçında 99 faul yapmış, 10 sarı kart görmüş. Biz 4 maçta, 59 faul, 15 sarı kart.

“Bunu kimseye anlatamazsınız”

Başkan Koç, çarpıcı açıklamalarına şu şekilde devam etti:

8 kırmızı kart verilmeyen pozisyon.. Şampiyonluk yarışını bu kart standartsızlığı derinden etkiliyor. Fernando Muslera sarı kart görüyor ve hakemi alkışlıyor. Ama dokunulmaz. Antalyaspor maçında Kerem Aktürkoğlu’nun sarı kartı var, ikinci sarı kartla atılacak. Hoca uyanıyor ve oyundan alıyor. Hakim Ziyech, Rizespor maçında sarı kart görmüyor, 94. dakikada kart çıkıyor. Belki atılacaktı ve diğer maçta oynayamayacaktı. Hatayspor maçında Barış Alper Yılmaz dirsek attı. Trabzonspor maçında Lucas Torreira’nın faul ve itirazdan iki kart görmesi lazım. Antalyaspor maçında Carlos Vinicius… Yine aynı maçta Lucas Torreira’nın hareketi. Bilerek ve isteyerek basıyor. İnanabiliyor musunuz? Wilfired Zaha’nın Antalyaspor maçında faulü. Kısacası hakemler, şampiyonluk yarışındaki bir takımın en küçük hatasını ararken, diğer takımın kör göze parmak hareketlerini görmezden geliyorlar. Bu çifte standartı kimseye anlatamazsınız.

“Icardi kamuoyu baskısı olmasa, sevk edilmezdi”

Mauro Icardi’nin cezası hakkında konuşan Ali Koç, şunları söyledi:

Mauro Icardi kamuoyu baskısı olmasa, sevk edilmezdi. Tedbirsiz sevk edildi. Bu sezon bize 9 milyon, Galatasaray’a 6 milyon 390 bin TL. Biz itirazla 8 milyon 946 bin TL, onlara 4 milyon 947 bin TL.

“Galatasaray ile TFF arasındaki ilişkinin adını koyamadık”

Rakiplerinin lehine şartlar oluşturulduğunu belirten Koç, şu açıklamayı yaptı:

Galatasaray ile TFF arasındaki ilişkinin adını koyamadık. TFF’de korundukları, bu kulübün zor anında TFF’nin imdatlarına yetiştiği ortadadır. Hakeme saldırı sonrası TFF 1. Lig’de maçlar kaydırıldı, Süper Lig’de sadece o haftanın maçları ertelendi. Bu niye önemli? Bu bazılarına avantaj, bazılarına dezavantaj sağlar. Hava şartları, cezalı sporcular, takımların seyahat süreleri… Tesadüf olabilir, bilerek de olabilir… Sorduk ama cevap alamadık. Süper Lig’e başka muamele yapılması, rakibimizin lehine şartlar oluşturdu.

“Devletimizin bu konuyu araştırmasını istiyoruz”

Suudi Arabistan’da yapılması beklenen ancak iptal edilen Süper Kupa ile ilgili Ali Koç, şunları dedi:

Sebep oldukları rezaleti, Fenerbahçe üzerine yıkmaya çalışmakla Türk futbolunu yönetiyorlar. Gerisini siz düşünün. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, devletimizin bu konuyu araştırmasını istiyoruz.

“Ofsaytımsı gibi unutuluyor!”

Ali Koç, bomba açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Galatasaray – Antalyaspor maçı penaltı itirazı… Bir konudan 20 kişi haberdarsa, o konu gizli kalamaz. İddia şu, Abdülkadir Bitigen Galatasaray maçında verdiği penaltıyı, haftalık eğitimde yanlış karar olarak değerlendiriyor. İddia bu. Araştırdık, 1 Mart Cuma günü saat 15:00’te hakemleri Hugh Dallas ve TFF Başkanı’nın katıldığı toplantı yapılıyor.. TFF Başkanı Tolga Özkalfa ile ilgili görüşlerini anlatıyor. İstifa etmediğini ve görevden alındığını belirterek ayrılıyor. Hugh Dallas, Abülkadir Bitigen’e veridiği penaltıyla ilgili görüşünü soruyor. Hakemler hayrete düşüyor. Penaltı kararını yanlış verdiğini herkesin önünde itiraf ediyor. VAR çağırıyor ve izliyor, penaltı çalıyor. Sonra da penaltının yanlış olduğunu itiraf ediyor. Peki şampiyonmluk yarışına bu kararın etkisi ne olacak? Malum kulüp, her sene böyle 3-4 maç kazanıyor. Ofsaytımsı gibi bunlar unutuluyor. Siz de puan kaybedersiniz “Ya siz de puan kaybetmeseydiniz” derler.

“Kayıtların açıklanmasını istiyoruz”

Kayıtların açıklanması gerektiğini ifade eden Koç, şu sözleri sarf etti:

TFF Başkanı’na Abdülkadir Bitigen olayını sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi. Bilerek kendisinin katıldığını söylemedim. Halbuki kendisi de katılmış. Biz nasıl mücadele edeceğiz. Bu kayıtlar TFF’nin elinde var ve açıklanmasını istiyoruz.

“TFF ile mahkemeliğiz, her türlü şark kurnazlığı yapıyorlar”

Ali Koç, FETÖ hakkında ise şunları dedi:

Gelelim FETÖ konusuna… En kuvvetli oldukları dönemde ilk baş kaldıran ve diz çöktüren Fenerbahçe’dir. Bunlarla mücadeleyi biz başlattık. Başkanımız “Ne şikesi, memleket elden gidiyor” dedi. İnanmadınız, sulandırdınız. Sonra olanları gördünüz. Maddi ve manevi zarar yaşadık. Sonrasında takım otobüsümüz kurşunlandı. Buna rağmen bu terör örgütüne, ilk kurban edilen tek takım Fenerbahçe. Bunun helalleşmesi olmadı. TFF ile mahkemeliğiz, her türlü şark kurnazlığı yapıyorlar.

“Teklifimiz hala geçerli”

Dursun Özbek’e yaptığı canlı yayına çıkma teklifini yineleyen Koç, şu açıklamayı yaptı:

Arkalarında hangi güç varsa, neye güveniyorlarsa bu davranışlarını her hafta yapıyorlar. Sonrasında mağduru oynuyorlar. Hatırlatıyorum, er meydanına çıkma teklifimiz hala geçerli. Çünkü siz bizim önümüzde söyleyemeyeceğiniz şeyler söylüyorsunuz.

“Algı işleri bunların DNA’sında olduğu için gidecekleri yolun sınırı yoktur”

Algı işlerinin Galatasaray DNA’sında olduğunu söyleyen Koç, şu sözleri sarf etti:

Rakibimizin atanmış başkanıyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Şunu kastediyoruz, Sayın Başkan birkaç kez niye üçüncü kez başkanlığa geldiği sorulduğunda “Sayın Cumhurbaşkanımız rica etti” dedi. Öğrendim, dışarıdan birkaç dokunuş olmuş. Son dönemde tenhada nasıl, umumide nasıl bir kişi olduğunu anlatacağım. Algı işleri bunların DNA’sında olduğu için gidecekleri yolun sınırı yoktur. İddia ettiği hayali koalisyonları tanımlarken, Çanakkale Savaşı’nda düşman güçlere karşı yapılan mücadeleye benzetiyor. Hadi oradan! Cesaret hap mı almış, yaşı itibariyle mi… Git ‘Zaferin Rengi’ filmini izle Sayın Başkan… Neyin, ne olduğunu daha iyi anlarsın.

“Ortak dostumuza samimi olmadıklarını söyledim”

Fenerbahçe Başkanı, sözlerine şöyle devam etti:

Birkaç ay önce, Bayern Münih maçı günü veya bir gün önce.. Bir ziyaretçim vardı, telefonu çaldı ve arayan Dursun Özbek’ti. Acil görüşmek istediğini ve Gayrettepe’deki otelinde randevulaştılar. Ortak dostun anlattığına göre, Dursun Özbek orada kendisine “Ortam çok gerildi. Bu nedenle seviyesiz insanlar ortaya çıkıyor” demiş. “Kulüpler Birliği’nde tek dostluk yapacağım kişi Ali Bey’dir. Ortam çok gerildi, istenmedik olaylar yaşanabilir. Ali Bey ile kimsenin bilmediği bir ortamda buluşup yol haritası çizmek isterim. TFF Başkanı, bizi birbirimize düşürüp, keyifle izliyor. Kendisi seviyesiz bir adam. Hatta geçen gün Ali Bey ile bana aynı anda toplantı saati verip, bizi aynı masaya oturtarak gereksiz tartışma çıkmasına vesile oldu. Biz tartışırken, TFF Başkanı koltuğunu çizip gülerek izliyordu.” Burası doğru oldu bu olay. “Bende o an bütün taşlar oturdu. Ali Bey’in, benim veya istersen senin evinde oturup konuşmak istiyorum. Zaten bizim birbirimizle problemimiz yok. Bunlara karşı mücadele edelim. Ali Bey ile konuş, bu hepimiz için iyi olacaktır. Lütfen bunu Ali Bey’e ilet.” diyor. Görüşmede kendi camiası içinde kendine karşı kumpaslar kurulduğunu, seçim için arkasından çalışmalar yapıldığını ve yapılan paylaşımlardan kendisinin haberi olmadığını belirtiyor.

Ortak dostumuz bu görüşmeyi bana aktardı. Toplumu sakinleştirmek ve devlete yardım etmek için bu görüşmenin iyi olacağını bu söyledi. Ortak kişiye ‘Ben güvenmiyorum, samimi de bulmuyorum.’ dedi. Aradaki dost ‘Ben kimseye kefil olmama ama 74 yaşındaki bir kişini bu isteği normal değil” diye görüş belirtti. Ben de buluşabileceğimizi ilettim. O tarihten bir hafta sonraki cumartesi günü için konuştuk. Bir sonraki gün Kulüpler Birliği Toplantısı oldu. Ortak dosta ‘Ali bey, baba çok samimi davrandı’ demiş. Toplantıya 24 saat kala hakkımda çok ağır açıklamalar yaptılar. Ben de toplantıyı iptal ettim. Ortak dostumuza samimi olmadıklarını ve böyle bir toplantının olmayacağını söyledim.

“Bunlar ne halkı, ne devlet, ne milleti umursayan insan değiller”

Dursun Özbek’le ilgili konuşan Koç, şunları dedi:

Bunlar ne halkı, ne devlet, ne milleti umursayan insan değiller. Dursun Özbek bunları yalanlamaya kalkabilir. O zaman bu aradaki dost, olanı ve biteni anlatacak dürüst kişidir. İnşallah yalandır, inşallah. Telefon konuşmaları, saatleri… Ofise gidişi.. hepsi kayıtlıdır. Toplantıyı bilen birkaç kişi daha varmış, onu da sonradan öğrendim. Bunu anlatmak tarzım değil ama bir taraftan görüşelim, bir taraftan çok sert açıklamalar… Vefat etmiş aile üyesi üzerinden alçakça açıklamalar yapmak.. Tanıyın istedim. Aileme dil uzatabilecek kadar küçülecek bir adamın kim olduğunu görün istedim. Zaten laflar, onun lafları değil. Belli bir yerden alışık olduğumuz laflar. Bir yerden güç alıyorlar. Bu insanlar kendi çıkarları için devlet düşmanlığını, vatan hainliğini ve hükümet düşmanlığını korurlar.

“Bu zihniyete karşı dimdik ayakta durmalıyız”

Açıklamaları istememesine rağmen yaptığını vurgulayan Koç, şu sözleri sarf etti:

Bu açıklamaları istememe rağmen yapıyorum. Yarışın dinamikleriyle oynayan ve sınır tanımayan bir üslup var. Alttan alalım dedikçe, vefat eden aile üyelerini işin içine çekmeye kadar varan alçaklıkla mücadele ediyoruz. Sporun önüne dış etkenler geçti. Yazık. Bu böyle olmamalı. Artık çıkıp bunların DNA’sını anlatmak, zorunlu bir hal aldı. Bunları başkalarının da yapması lazım. Bunlara cevap vermedikçe, tüm kurumlar üzerine hegemonya kurma arzusuna devam edecekler. Bu sözlerim camiama, oynadığımız şey futbol değil. Yaptığımız spor da değil. Vicdansız bir yapı ile dürüstçe savaşmaya, mücadele etmeye çalışıyoruz. Tarihi puanlar topladık. Karşı karşıya olduğumuz kötülüğü anlatıyorum. Takımıza vereceğiniz güç çok önemlidir. Fenerbahçeli herkese sorumluluk düşüyor. Bu zihniyete karşı dimdik ayakta durmalıyız.

“Mücadele etmeliyiz”

Galatasaray’la mücadele etmeleri gerektiğini belirten Ali Koç, şu değerlendirmeyi yaptı:

3 Temmuz’da nasıl mücadele ettiysek, bu camia ile de benzer şekilde mücadele etmeliyiz. Fenerbahçe haram kupalar kazanmak için bu memleketin evlatlarını birbirine kırdıranlardan olmadı ve hiçbir zaman olmayacak. Her şeye rağmen hala ve ısrarla bu memleketin evlatlarına spor yaptıran, şampiyonlar yetiştirmeye gayret eden, devletine ve milletine bağlı bir camiadır. Bu böyle devam edecektir. Bu yüzden Türk futbolunda ahlaksızların ahlak, sadakatsizlerin sadakat dersi vermekten utanmadığı ortamda Fenerbahçe yine hedeftedir. Bunlar şampiyon yapılmaya, kayrılmaya, ittirilmeye alışmış bir zihniyettir. Bizim hamurumuz çok farklıdır. Futbol takımımız mücadele ediyor sonu ne olur, bilmiyoruz. İnşallah sonu şampiyonluk olur. Bizim için şampiyonluk yolları hep zor olmuştur. Hocalarımız ve futbolcularımıza sonsuz güvenebiliyoruz. Keşke sisteme de güvenebilsek ve yolun sonu şampiyonluk olacak diyebilsem..

“Herkes sorumlu davranmalı”

Herkesin sorumlu davranması gerektiğini söyleyen Koç, şu açıklamayı yaptı:

Sorumlu olanlara, sorumlulukları olanlara sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, yalpalamayın. Herkesi mutlu etmeye çalışmayın. Doğrudan kaçmayın. Doğruları savunun. Milyonların hakkının sorumluluğu sizin üzerinizde. Hak yemeyin. Federasyon, hakemler yayıncı kuruluş, medya, büyük takımların oynayacağı rakiplerin futbolcuları… Herkes sorumlu davranmalıdır.

“Benim başkanlığa devam edip etmeyeceğim, gündem değil”

“Bu savaşta Fenerbahçe’yi bırakacak mısınız, ayrılacak mısınız?” sorusuna Koç, şu yanıtı verdi:

Benim başkanlığa devam edip etmeyeceğim, gündem değil.

“3 Temmuz’dan sonra 1 kupa sportif rekabetle anlatılamaz”

“Bu sistem Fenerbahçe’nin kupasını alırsa ne yapacaksınız?” sorusuna Ali Koç, şu cevabı verdi:

Bu yüksek ihtimal. Sadece 3 Temmuz’a odaklanmak doğru değil. Biz doğru bildiğimiz yolda mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemizle yenemeyeceğimiz unsurlar varsa, bir yere kadar. O yüzden 3 Temmuz’a dönüş çağırısı yapıyorum. Fenerbahçe kenetlendiğinde önüne geçebilecek güç de yok. 3 Temmuz’dan sonra 1 kupa sportif rekabetle anlatılamaz.

“Türk futbolu son 25 senede sportif dinamiklerden kopartıldı”

“28 şampiyonlukla ilgili temaslar ne durumda?” sorusunu Koç, şöyle cevaplandırdı:

Türk futbolu son 25 senede sportif dinamiklerden kopartıldı. Belli bir güç odağı futbolu dizayn ediyor. Bu tam ne, ben de bilmiyorum. Türk futbolunu rehin almış bir şebeke var. Bunlar FETÖ mü, başkası mı? Bilmiyorum. Türk futbolunda devrim yapılmalı. Türk futbolu bitmiş. Baştan aşağıya bir devrim yapılmalı. 3-5 sene UEFA ile anlaşalım ve hakemleri yollamayalım. Bu hakem düzeninde ellerinde en büyük koz, FIFA kokartı taktıkları hakemler. Onların şarkısını söyleyene kokart takıyorlar. Yine oldu, bir alt kategoriye düşürdüler. Düşürülenler sitemin parçası değil. Her anlamda devrim yapılmalı, önce hakemler. Teknoloji geliyor, hakemler geri gidiyor. 28 şampiyonluk da kayırmanın bir ürünü. O zaman 3 puan öncesini de saymayalım. Bugünkü TFF ile üç senedir bu konuyu kovalıyoruz. 10 ay geçti, bir arpa boyu ilerleme yok. Olumlu veya olumsuz sonuç ortaya çıksın. Öncelikleri değil.

“Trabzonspor ve birçok kulüple aynı noktadayız”

“TFF Başkanı’nın istifasını isteyenler konuşmuyor, sizce neden? Mert Hakan Yandaş üzerinde Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya getiriliyor. Trabzonspor camiası için ne söylemek istersiniz?” sorusuna Ali Koç, şu şekilde yanıt verdi:

Birçok kulübün TFF’nin istifasını istemesini onlara soralım. TFF Başkanı kendi rızasıyla istifa edemez, böyle düşünüyorum. Trabzonspor ile bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Selahatin Bey’in söylemleri Trabzonspor ile alakalı değil. Onlarla yaptığımız son konuşmada “Biz fazla alındık” durumuna geldi konu. Trabzonspor ve birçok kulüple aynı noktadayız. Ertuğrul Doğan ile görüşmelerde, neredeyse aynı noktadayız. Hata sonu maçta problem olacağını düşünmüyorum. Birileri problem yaratmak için oraya gelmediyse.

“TFF gidişata hakim değil”

TFF’nin gidişata hakim olmadığını söyleyen Ali Koç, şunları dedi:

TFF gidişata hakim değil. Yine bu şebeke, neyse bu şebeke… Geçmişte de olduğu gibi, bu federasyonda da kendi menfaatleri için istediklerini yaptırıyor. Federasyon bunun ne kadar fakında, bilemiyorum. TFF’nin istifası sorunu çözmez. Devrim lazım. Devletimiz müthiş operasyonlar yapıyor. Göreceksiniz bir gün bunlara da operasyon yapılacak. Kamu görevlisine dava açılıyorsa, kamu görevlisine görevi kötüye kullanmadan dava açılmalı. Bu er yada geç olacak. Milyonlarca insanın toplumsal huzurunu kökünden etkiliyor. Durum böyleyken, dış güçlere ihtiyaç yok. Bu sporun ötesinde. Biz şu an spor yapmıyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz, bize ekstra bir şey verilsin istemiyoruz. Siz yeterince yumruğu masaya vuramıyorsunuz, ilişkilerinizde elde etmek istediklerinizi alamıyorsunuz diyorsun. Biz hakkımızı arıyoruz. Hakkımız olmayan verilsin demiyoruz.

“Benim hep endişem var”

Endişesi olduğunu ifade eden Koç, şöyle konuştu:

Benim hep endişem var. O yüzden benim olduğum dönemde şampiyon yapmayacaklarını söyledim. Bu hafta üzerinde bir endişem yok. Trabzonspor ile Fenerbahçe’nin sahaya çıkacağını ve kora kor mücadele edeceğini düşünüyorum. Hakem yönetimleri kulüpleri kafa kafaya getiriyor. Hatta yayıncı kuruluşun verdiği açılar bile. Sporun etkisini biliyoruz. Belki bu ülkenin düzeninin yine futbol üzerinden bozmaya çalışıyor. Öyle düşünmek için yeterince veri var.

“Hakemlerin etkisi olacağına inanıyorum”

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki hakemleri olağanüstü olarak nitelendiren Koç, şu ifadeleri kullandı:

Şampiyonlar Ligi’nde olağanüstü hakemler, Belçika’daki maçta olağanüstü hakem performansı. Hakemlerin etkisi olacağına inanıyorum. Yunanistan, Suudi Arabistan yapıyor. Hırvat Ligi’nde ilk üç takım bu kararı almış. Niye rakibimiz yabancı hakeme güvenmiyor. Türk hakemlerine güvenmediklerini söylüyorlar. Tek maçlı bir olayda olmazsa olmaz yabancı hakem. İyi ilişkilerle, o tarafı da iyi yönetiyorlar. Özellikle atamaları. Hem Süper Kupa hem ligin geri kalanı için yabancı hakem gelmeli. VAR’a da gelmeli. Buna bir kere şans vermemiz gerektiğine inanıyorum. Başka ülkeler de yapıyor. O yumruk olayı olmasa, Süper Kupa’da yabancı hakem kullanmak için TFF görüşmeler yaptı. O yorum sonrası her şey değişti. Özellikle Süper Kupa’nın yurt dışında olmasını istememizin ana nedeni, yabancı hakem. Bir taraftan hakemleri ve kurulları yerden yere vuracaksın, bir taraftan Türk hakemlerine güveniyorsun. Neyine güveniyorsun? Ben de milliyetçi bir insanım, yabancı hakeme ne gerek olduğunu söylemiştim. Ama var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray, iki oyuncusunun sözleşmesini uzatıyor

Galatasaray iç transferde iki milli oyuncusuyla yeni sözleşme anlaşmasına vardı. Halil Yürekli’nin haberine göre Galatasaray, …

Bir yanıt yazın