CHP’yi esir alan DEM istediğini koparıyor!

SHP ile başlayıp, CHP ile devam eden HDP daha sonra isim değiştiren kandilin Partisi DEM işbirliği Adana’nın tamamında geçerli olmak üzere anlaşma sağladı. Böylelikle DEM Parti genel merkezi, Adana Büyükşehir ile 15 ilçede belediye başkan adayı göstermeme kararı aldı.

DEM Parti’nin bu kararı CHP ile yapılan pazarlıklar sonucunda aldığı bu karara göre CHP ilçe belediyelerinde DEM Parti’ye kontenjan tanıyacak. Bu kontenjanlar meclis üyelikleri daire başkanlığı ve müdürlükler bazında olacağı iddia ediliyor.

Adana için varılan kararın aynı şartlarda  Mersin’de de uygulanacağı bildirilirken,  CHP, DEM Parti ile pazarlıkların ana gündemini oluşturan Esenyurt’ta yeni bir hamleye giriştiği öne sürüldü.  CHP’nin daha önce açıkladığı Esenyurt adayını geri çekitiği, yerine ise DEM Parti ile ortak bir adayın açıklanacağı bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın