Başkan Erdoğan: Yanlışı seçmende değil kendimizde arıyoruz

Kimseyi ayrıştıran olmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize asla hürmetsizlik etmeyeceğiz. Biz ayıran ve ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaset anlayışındayız. Muhalefet gibi yanlışı seçmende değil daima kendimizde arıyoruz. Oy versin veya vermesin, her vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var” dedi.

31 Mart’a az bir süre kalan siyasetin gündemi hız kesmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak partisinin Tekirdağ’da düzenlediği mitingde konuştu. Millete asla hürmetsizlik etmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birleştiren bir siyasi anlayışa sahip olduklarını belirtti.

“Biz ayıran ve ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaset anlayışındayız”

Muhalefetin ayıran ve ayrıştıran bir siyaset anlayışına sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, “Milletimize asla hürmetsizlik etmeyeceğiz.

Biz ayıran ve ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaset anlayışındayız. Muhalefet gibi yanlışı seçmende değil daima kendimizde arıyoruz.

Oy versin veya vermesin, demokrasimizin gücüne güç katan her vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Seçmen bizim veli nimetimizdir” dedi.

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, CHP’nin kullandığı dilin kirli olduğunu belirtti.

“Bizde CHP’li belediye başkanları gibi “oy yoksa hizmet yok” anlayışı olmaz”

Erdoğan, “Oy tercihi sebebiyle ‘makarnacı, kömürcü’ gibi aşağılama yaftası olmaz. Sırf kendisi gibi olmayan depremzedelere hakaret etmek olmaz.

Bizde CHP’li belediye başkanları gibi “oy yoksa hizmet yok” anlayışı olmaz. Beceriksizlik, iş bilmezlik bunları öyle bir esir almış ki nereye ellerini atsalar orası kuruyor, çöküyor.

CHP’nin idare ettiği yerlerde vatandaşlarımız vizyon projelerini bırakın temel hizmetlere bile ulaşamıyor.” dedi.

“Tekirdağ bizim gözbebeğimiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingdeki açıklamaları şu şekilde: “Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Tekirdağ’a selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Coşkunuz, heyecanınız ve sevginiz için sizlere teşekkür ederim.

Bugün Tekirdağ bir başka güzel. Tekirdağ bizim gözbebeğimiz. 3 Kasım 2002’den beri Tekirdağ’ı hiçbir zaman ihmal etmedik.

Her fırsatta buranın misafiri olduk. Şehrimize sık sık geldik, sizlerle hasret giderdik. Seçimlerde demek ki kendimizi ve projelerimizi Tekirdağlı kardeşlerimize tam olarak anlatamadık.

Bu eksiğimizi 31 Mart seçimlerinde telafi etmeye var mıyız? Bunun için önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü çok iyi değerlendirmemiz lazım.

“CHP’nin idare ettiği yerlerde vatandaşlarımız vizyon projelerini bırakın temel hizmetlere bile ulaşamıyor”

Çok daha fazla sayıda Tekirdağlı kardeşimizin gönlüne girmenin yollarını arayacağız. Milletimize asla hürmetsizlik etmeyeceğiz.

Biz ayıran ve ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaset anlayışındayız. Muhalefet gibi yanlışı seçmende değil daima kendimizde arıyoruz.

Oy versin veya vermesin, demokrasimizin gücüne güç katan her vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Seçmen bizim veli nimetimizdir. Bizi rakiplerimizden ayıran temel vasfımız budur. Bizde CHP gibi kibirli bir dil olamaz.

Oy tercihi sebebiyle ‘makarnacı, kömürcü’ gibi aşağılama yaftası olmaz. Sırf kendisi gibi olmayan depremzedelere hakaret etmek olmaz. Bizde CHP’li belediye başkanları gibi “oy yoksa hizmet yok” anlayışı olmaz.

Beceriksizlik, iş bilmezlik bunları öyle bir esir almış ki nereye ellerini atsalar orası kuruyor, çöküyor. CHP’nin idare ettiği yerlerde vatandaşlarımız vizyon projelerini bırakın temel hizmetlere bile ulaşamıyor.

“Anadolu insanınını hiçbir zaman hizmete ve hürmete layık bulmadılar”

14-28 Mayıs seçim süreci buna bir kez daha şahit olduk. Bir defa bile egolarını ayaklar altına alıp vatandaşa öz eleştiri hakkı vermediler.

Ayna karşısına geçip “biz nerede hata yapıyoruz” diyip kendilerine sormadılar. Günah keçisi bulup pişkince yollarına devam ettiler.

CHP başta olmak üzere muhalefetin mazisine baktığınızda bunun gibi sayısız skandallarla karşılaşırsınız. Anadolu insanınını hiçbir zaman hizmete ve hürmete layık bulmadılar.

Her zaman kolaya kaçtılar. Kimi zaman vesayet odaklarından kimi zaman terör baronlarından medet umdular. Aylarca Kandil’deki terör ele başları bunlar için oy istediler.

Benim kardeşim Kandil’den oy isteyenlerin uzantılarına oy verir mi? 50 gün sonra sandıkta gereken dersi vermeye hazır mıyız? DEM’lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar.

Çay demlemiyorsunuz! Bunların millete ve milli iradeye saygıları yok. Ben AK kadınlarla 31 Mart’ta sandıkları patlatacağımıza inanıyorum.

“CHP’nin istismar ve korku siyaseti 31 Mart’ta son bulacak”

Bunlarda demokrasiye bağlılık yok, istişare etmek sokağa kulak vermek yok, şehirlerimizi yeni yatırımlarla geliştirmek gibi bir dert yok.

Bunun yerine tek parti faşizmine özlem var. Terör örgütlerine şaşı bakma zihniyeti var. Seçim meydanlarında tutamayacakları sözleri verme hainliği var.

Vatandaşların endişelerini istismar etmek var. Yalan ve istismar siyasetiyle bir şekilde gemilerini yürüttüler. İnsanımıza korku salarak bir şekilde siyasi kariyerlerini garanti altına aldılar.

Artık sıfırı tükettiler. CHP’nin istismar ve korku siyaseti 31 Mart’ta son bulacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz bunu kolaylaştıracağız.”

Küçükçekmece’deki saldırıya değindi

Dün Küçükçekmece’de yaşanan menfur olayı bir kez daha lanetliyorum. Yaralanan vatandaşımıza acil şifa diliyorum. Emniyetimiz titizlikle olayı takip ediyor.

Türkiye’nin güvensizlik ortamına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Milletimizin canına kast eden tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Farklı mecralardan geçmiş olsun dileklerini ileten tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum. Bir tanesi yakalandı, diğerlerini de yakalayacağız.

Fatma Sevim Baltacı’nın vefatı

Geçirdiği elim trafik kazası sonrası vefat eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı kardeşime rahmet diliyorum. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Geçen sene 53 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz felaketin yıl dönümünde oradaydık. Hükümetimizin deprem bölgesini asla terketmediğini ve etmeyeceğini bir kez daha ortaya koyduk.

Yapımı tamamlanan konutların kuralarını çekerek hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Tüm illerimizi dolaşıyoruz, hak sahiplerine konutlarını teslim ediyoruz.

5 ilde bizzat teslim ettiğimiz konut sayısı 31 binden fazladır. Durmak yok. Bu gerçeği yurt dışından bölgeyi ziyarete gelen yabancı basın mensupları da açıkça görmektedir.

Kentsel dönüşüm projeleri

Kentsel dönüşüm projelerini destekleyerek kararlılığımızı ispat ettik. Tüm bunları da muhalefetin engelleme çabalarına rağmen yaptık. TOKİ ve kentsel dönüşüm meselesinde bize demediklerini bırakmadılar. Ortaya olmadık yalanlar attılar. Apartman sakinlerini provoke ederek kentsel dönüşüm projelerini sabote ettiler. Reklama harcadıkları parayı depreme vermediler.

Malesef aynı şeyleri bugün de sergiliyorlar. Daha bir sene önce yaşadığımız acıya rağmen illerimizde herhangi somut bir adım atmıyorlar. Tekirdağ’da da benzer durumun olduğunun farkındayım. Hükümet ve belediye iş birliği içinde kentsel dönüşüm sürecini daha da hızlandıracağız.

Tekirdağ’da Cüneyt kardeşimizle birlikte tüm ilçelerle el ele vererek burayı yeniden ayağa kaldıracağız. Tekirdağ’da merkezi yönetim ve Tekirdağ belediyemiz ele ele vererek bunu yapacağız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın