İYİ Parti Sarıçam’da istifa depremi! Ahmet Köse 600 kişiyle istifa etti!..

İyi Parti’de ülke genelinde başlayan istifa tufanı Adana’nın merkez İlçesi Sarçam’a da sıçradı. Sarıçam’ın sevilen ve toplumda karşılığı olan eski İlçe Başkanı Ahmet Köse, beraberindeki 600 kişi ile İYİ Parti’den istifa ederek isyan bayrağını çekti.
Alınan bilgilere göre, Partinin yaptırdığı ankette liste başında yer almasına rağmen, İyi Parti’de karşılığı olmayan bir adayın belediye başkan adayı göstermesini partililerle birlikte doğru bulmayan ve anket sonucunu partililerden ve kamuoyundan gizleyen genel merkez yönetimine karşı isyan bayrağını Ahmet Köse, ilk etapta 600 kişilik ekibiyle partiden istifa ettiğini bildirildi. İddiaya göre, Sarıçam’ın sevilen yüzü Ahmet Köse’nin istifasının ardından başkaca istifaların da olacağı bildirildi.
İyi Partiyi iyice karıştıracak bir başka iddiaya ise, İYİ Parti yönetimin Sarıçam’da aday belirlemek için bir anket düzenlediğini, dört ilçe belediye başkan adayından aday başına 30’ar bin lira para topladığı öne sürüldü. Önceki dönem ilçe başkanı olan ve ilk etapta 600 kişilik ekibiyle partiden istifa eden Ahmet Köse anket sonucunun açıklanmasını istediği öne sürüldü.
Anket sonucunun açıklamasını isteyen ve bu sonucun bir türlü açıklamasına onay vermeyen, bununla da yetinmeyip, ankette birinci çıkmasına rağmen partinin sevilen yüzü Ahmet Köse yerine Yusuf Özer’i Sarıçam ilçe belediye başkan adayı olarak açıklayan yönetime tepki olarak istifa ettiğini açıklayan Ahmet Köse, anket sıralamanın şu şekilde olduğunu öne sürdü:
Birinci sırada Ahmet Köse, ikinci Mansur Aladağ, üçüncü sırada Yusuf Özer, dördüncü sırada ise, Mehmet Dayanıklı yer aldı.
Ancak aday belirlemesini keyfi olarak nitelendiren ilçe eski başkanı Ahmet Köse’nin 600 kişilik bir grupla dün akşam üzeri partiden istifa etmesi partinin karışmasına yol açtığı öne sürüldü.
Öte yandan mevcut ilçe başkanın da istifanın eşiğinde olduğu ileri sürülerek, İYİ Parti’den ayrılan Ahmet Köse’nin ayrıldığı eski partisi MHP’ye geri dönerek Cumhur İttifakının Sarıçam Belediye Başkanı ve adayı Bilal Uludağ’ı destekleyeceği iddia edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın