ABD: Gazze’de İsrail’in yardım kuyruğundaki sivilleri vurması ciddi bir olay

İsrail’in  Gazze’de yardım kuyruğundaki sivillere yaptığı silahlı saldırıda 112 kişi öldü 760 kişi yaralanması üzerine Beyaz Saray, yardım bekleyen Gazzelilerin İsrail tarafından vurulmasının “ciddi bir olay” olduğunu ve saldırının detaylarına bakacaklarını açıkladı.

İsrail’in, Filistin ve Gazze Şeridi’ndeki katliam saldırıları 7 Ekim’den bu yana hız kesmeden devam ederken, bu katliamların en büyük destekçisi ABD’den yeni bir Gazze açıklaması geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Gazze’de insani yardım beklerken İsrail askerlerince öldürülen 112 sivillerle ilgili sorusuna yazılı yanıt verdi.

‘YARDIM BEKLEYEN GAZZELİLERİN VURULMASI CİDDİ BİR OLAY’

Beyaz Saray, yardım bekleyen Gazzelilerin İsrail tarafından vurulmasının “ciddi bir olay” olduğunu ve saldırının detaylarına bakacaklarına bakacaklarını açıkladığı açıklamada, “Bu, ciddi bir olay ve biz bunun detaylarına bakacağız. Masum hayatların kaybından dolayı yas tutuyoruz ve masum Filistinlilerin sadece kendi ailelerini doyurmaya çalıştığı Gazze’deki acil insani durumun farkındayız. Bu durum, potansiyel bir geçici ateşkes de dahil, Gazze’ye insani yardım akışının sağlanması ve genişletilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.” denildi.

NE OLMUŞTU?

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi’ndeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısında 112 kişinin öldüğünü, 760 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Bu açıklamayı Fransız haber ajansı da doğrulamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın