Kilise saldırısında 47 gözaltı var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “(Santa Maria Kilisesi’ndeki silahlı saldırı) Gün boyu emniyet mensuplarımız 30’dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı” dedi.
Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları şu şekilde; Kiliseye saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Menfur saldırı sonrası emmniyetimiz kapsamlı bir çalışma başlattı. 30 ayrı adrese baskın düzenlendi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. 

Cinayet zanlısı her iki kişi de yakalandı. Her ikisi de yabancı uyruklu. Biri Rusya vatandaşı, diğeri Tacikistanlı olduklarını tespit ettiik ve bunların DEAŞ’lı terörist olduklarını değerlendiriyoruz. 

Şunun altını çizmek istiyorum değerli basım mensupları medeniyetimizin baş tacı İstanbul’umuz farklı dinlere mezheplere Asırlardır ev sahipliği yapmaktadır yapmaya da devam edecektir.

Biz Türkiye’nin huzuru diyoruz ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun uluslararası olsun suç odaklarına birlik ve beraberliğimize kast edenlere asla ama asla göz açtırmayacağız.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlık diliyorum ve son olarak başta bölücü tören örgütü olmak üzere terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz azimle karanlıkla de aşkla ilgili değerli basın mensupları 1 Haziran 2023’ten bugüne bin 46 operasyon yaptık 2086 gözaltı 529 tutuklu 400 4 adli kontrol kararı alındığında belirtmek istiyorum her birinize.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın