CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi bitiren konuşma!

CHP ilçe kongresinde değişim çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu’na sert tepki gösteren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yeniden aday gösterilmemesinin ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Bu kapsamda da partilerin aday belirleme ve duyurma süreci de tüm hızıyla devam ediyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin adaylarını belirleme süreci ise siyaset eranasını iyice hareketlendirdi.

En fazla hareketlilik ve gerginlik Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanıyor…

İlgezdi’den istifa açıklaması

Yerel seçimler için aday belirleme sürecinin devam ettiği CHP’de herkesin dikkatini çeken bir gelişme yaşandı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

“Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor”

Sosyal medya hesabından CHP’den istifa ettiğini duyuran Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi’nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP’nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür.

Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum.

İmamoğlu’nun tepkisini çeken konuşma sonrası adaylık hayal oldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert tepki gösteren İlgezdi, “Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin kariyer yapma yeri değildir.” dedi.

CHP’de aday belirleme sürecinde söz sahibi olan ve partideki dengeleri elinde tutan Ekrem İmamoğlu’na söylediği sözler sonrası İlgezdi, yeniden aday gösterilmedi.

İlgezdi’nin adaylık sürecine İmamoğlu tarafından “red” verilmiş oldu.

“Değişimin ne olduğunu bilmeden, sen hangi değişimden bahsediyorsun?”

Değişimden bahseden İmamoğlu hakkında konuşan İlgezdi şu ifadeleri kullandı;

Günlerdir televizyonları açıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel televizyonda bunları izliyoruz. Hiç kimsenin Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerel seçimlere 8 ay kala bu handikabın içine sokmaya hakkı yok. Seçmen bize kırgınken, durup dururken ortaya bir değişim tablosu koymak en büyük yanlıştır. Ben bu değişim olayını Sayın Ekrem İmamoğlu’na Belediye Başkanları Toplantısı’nda sordum.

Dedim ki, ‘Bana şu değişimi anlat.’, dedi ki, ‘Ben bilmiyorum’. Değişimin ne olduğunu bilmeden, sen hangi değişimden bahsediyorsun? Neyin değişimi? Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin kariyer yapma yeri değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’yi kuran, Cumhuriyeti kuran partidir. Yani ‘Sen git Kemal, ben geliyorum’ diyen parti değildi.

“Kemal sen kalk ben geliyorum’ diyen bir kadro ayağa kalktı partide”

Sayın Genel Başkan aday olduğunda, dedik ki en doğru adaydır seçimi yüzde 10 farkla alıyoruz. Seçim kayboldu, ben bir gün sonra genel merkeze gittim. Genel başkan tek başına oturuyordu hayat böyledir, kaybedenin yüzü soğuk olur.

Ne hikmetse parti kendi içinde hiçbir siyasal değerlendirme yapmadan burada benim başkanlarım var, genel başkan yardımcılarım var, belediye başkanlarım var, ilçe başkanlarım var. Hiçbir siyasal değerlendirme yapmadan, ne ilçelerinde, ne örgütünde ne parti meclisinde hiçbir toplantı yapmadan daha, sanki ‘Kemal sen kalk ben geliyorum’ diyen bir kadro ayağa kalktı partide. ‘Değişim’, Sevgili arkadaşlar, bu arkadaşlar CHP’nin hiçbir geleneğini, kültürünü bilmiyorlar.

Hiç Ecevit’in bu partide nasıl genel başkan olduğunu, bu değişimin nasıl olduğunu okumamışlar. Tabi ki hepimiz değişeceğiz bu koltuklar kimsenin babasın malı değil, Kemal Kılıçdaroğlu gidecek bir gün başkası gelecek, Battal İlgezdi gidecek bir gün buraya başkası gelecek. Bizim konuşacağımız yer burası, parti meclisleri, kendi örgütlerimiz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın