İmamoğlu’na kötü haber! Memleket Partisi, İstanbul’dan aday çıkarıyor!

Muharrem İnce ve Özgür Özel’in yerel seçimler için iki kez bir araya gelmesi fayda etmedi. CHP’nin tekliflerini beğenmeyen İnce, görüşmeleri kesti ve partinin İstanbul’dan aday çıkaracağını söyledi.

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart’a kısa bir süre kala CHP’nin destek arayışı sürüyor. Memleket Partisi’nin Genel Başkanı Muharrem İnce ile iki kez bir araya gelen Özgür Özel, önerilerini İnce’ye beğendiremedi. İki tarafın da görüşmeleri kesintiye uğradı.

Anlaşmaya varamadılar

TİP’ten de istediğini elde edemeyen CHP, Memleket Partisi ile görüşmelerinden de hüsranla ayrıldı. Geçen hafta yapılan görüşmelerde Memleket Partisi’ne İzmir’de “garantili” bir ilçe belediyesi ve büyük kentlerde meclis üyelikleri verilmesi konusunda mutabakata varılmıştı.

İnce, tekliflere sıcak bakmadı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i İzmir adayı göstermeyi düşünen Özel’in, ondan boşalacak Selçuk Belediyesi’ni Memleket Partisi’ne önerdiği ancak İnce’nin teklife sıcak bakmadığı öğrenildi.

İnce’nin İzmir’in merkez ilçelerinden birinin verilmesine yönelik talebi de başta CHP Sözcüsü Deniz Yücel olmak üzere CHP yönetimi tarafından onay görmedi.

“Her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız”

Yaşananların ardından Muharrem İnce, 31 Mart’taki yerel seçime ilişkin kararını verdi. İnce yaptığı açıklamada “Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 3 aday adayımız var: Mehmet Sevigen onlardan biri

Sözlerine devam eden İnce İBB Başkan adaylığıyla ilgili ise, “Türkiye’de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi’dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımız katmak istiyoruz.

Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız İstanbul’da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK’da karar verip bir kişiyi atayacağız. Mehmet Sevigen onlardan biri.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın