Savunma sanayimize övgüler dizen Yunan Basını: Türkler denizlerin hakimi oluyor

Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişiminden bahsedilen Yunan televizyonunda “Türkiye ölçülü bir güç oluyor. Türkiye’nin hedefi donanmasını çok daha güçlendirmek” ifadeleri kullanıldı.

Başta insansız hava araçları olmak üzere, savaş alanlarında kendini kanıtlayan Türkiye’nin savunma sanayii ürünleri, Yunanistan’ın dikkatini çekiyor..

Yunan medyası, yerli ve milli savunma sanayii ürünlerini oldukça yakından takip ediyor.

Yunanistan’a ait bir televizyon kanalında yayınlanan programda Türkiye’nin projelerine geniş yerildi.

“Türkler savunma anlamında atılım yapıyor, büyük projeler planladılar. Ve bunlar yeri üretim” vurgusunda bulunan Yunan spiker, Deniz Kuvvetleri’ne dikkat çekti:

Biz burada sendikalaşırken Türkiye çalışıyordu. Hava kuvvetlerimizden Rafale ve F-35’ten bahsediyoruz. Ama zorlu yaz aylarında (Oruç reis krizi) ortaya çıkan unsurlar filolardı. Hava kuvvetleri değil, filoların gücü ölçülüyordu.

“Türkiye’nin hedefi donanmasını güçlendirmek”

Program konuğu ise Türkiye’nin donanmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

Türkiye’nin hedefi donanmasını çok daha güçlendirmek. 2028 yılına kadar kendi üretimi olan 8 fırkateyn, 6 denizaltı ve insansız hava aracı, korvet vs.

SİHA ve KAAN’a da dikkat çekildi: “Türkiye ölçülü bir güç oluyor”

Türkiye’nin F-35 almamasına rağmen yüzlerce SİHA ve KAAN’a sahip olduğu dikkat çekildi:

Aynı zamanda Monalis bize hava kuvvetleri projelerini gösterdiniz. F-35 alamamış olabilir ama yüzlerce SİHA ve KAAN’a sahip olduklarında, ayrıca Monalis’in bize gösterdiği yüzlerce insansız hava aracı ve denizaltıları var.

Bunlar olduğunda Türkiye ölçülü bir güç oluyor. Bunları görmezden gelip, bunlar hiçbir şey değil diyemezsin.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın