İran bunu hep yapıyor! İsrail düşmanım deyip Müslümanlarla savaşıyor

İran’ın Pakistan’ın Belucistan eyaletinde bulunan kampları füze ve insansız hava araçlarıyla hedef almasının ardından iki ülke arasında tansiyon yükseldi. Pakistan yaptığı açıklamada saldırısı ikili ilişkilere ciddi zarar verdiğini vurgulayarak, provokatif eyleme yönelik yanıtı saklı tuttuklarını ifade etti.
Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani, İran’ın saldırısının iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi zarar verdiğini belirterek, “Pakistan, bu provokatif eyleme yönelik yanıtını saklı tutuyor.” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşen Jilani, Tahran’ın saldırısının sadece Pakistan’ın egemenliğini ciddi şekilde ihlal etmediğini, aynı zamanda uluslararası hukukun ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ruhunun çok kötü şekilde ihlali olduğunu vurguladı.

Jilani, İran’ın saldırısının iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi zarar verdiğini belirterek, “Pakistan, bu provokatif eyleme yönelik yanıtını saklı tutuyor.” ifadesini kullandı.

Terörün bölge için ortak bir tehdit olduğunu belirten Jilani, terörün yok edilmesi için ortak ve koordineli çabaların önemine dikkati çekti.

Jilani, tek taraflı eylemlerin bölgesel barışı ve istikrarı zedeleyebileceğine vurgu yaparak, bölgedeki hiçbir ülkenin bu tehlikeli yolda yürümemesi gerektiğini ifade etti.

İRAN’IN PAKİSTAN’IN BELUCİSTAN EYALETİNDE ÖRGÜT KAMPLARINI HEDEF ALMASI

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, dün Ceyşu’l Adl örgütünün Pakistan’daki kamplarının füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurmuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran’ın, sınırdaki Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun yaralandığını açıklamıştı.

Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı alan Pakistan, şu anda İran’ı ziyaret eden İran’ın İslamabad Büyükelçisinin de bir süre geri dönmeyebileceğini Tahran’a bildirmişti.

CEYŞU’L ADL ÖRGÜTÜ

İran’da terör örgütü kabul edilen “Ceyşu’l Adl”, “Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu” öne sürerek, ülkenin güneydoğusundaki Pakistan sınırında yer alan Sistan-Beluçistan eyaletinde zaman zaman İran’a karşı silahlı eylemler düzenliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın