CHP’de değişen ne? Belediye Başkanı Fethi Yaşar 4. dönem için aday!..

Türkiye bir kez daha seçime hazırlanıyor. 3 dönemdir Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanlığını sürdüren 74 yaşındaki Fethi Yaşar, yeniden aday adayı olarak 4’üncü dönemi için harekete geçti..

Siyaset arenasında bu kez yerel seçim telaşı başladı. Tüm partiler gibi ana muhalefet partisi CHP’de de aday adaylarının başvuruları yapıldı.  Başvuru sürecini tamamlayan CHP, adayları tek tek açıklamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde 227 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP, bugün yapılan Parti Meclisi toplantısında 3’ü büyükşehir olmak üzere 9 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Adaylar arasında bulunan Fethi Yaşar ise dikkat çekti.

Fethi Yaşar yeniden aday oldu

3 dönemdir Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yaşar, yeniden aday oldu. 74 yaşındaki Fethi Yaşar, seçilirse 4’üncü dönemine başlayacak.

“Yolumuz açık olsun”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yaşar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: Yenimahalle’de yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.  Yerel seçimlerde vatandaşlarımız yeniden yetki verirse, ilk günkü heyecanımla, bir dönem daha Yenimahalle’ye hizmet etmeye hazırım. Birlikteliğimiz daim olsun.

Benim sevdam Yenimahalle sevdası, benim sevdam Cumhuriyet sevdası, benim sevdam Mustafa Kemal Atatürk sevdasıdır. Yenimahalle’de beni yeniden aday gösteren Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’e, MYK Üyelerimize ve Parti Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun!

Fethi Yaşar kimdir

1949 doğumlu Fethi Yaşar’ın siyasete olan ilgisi çocukluğuna dayanıyor.  Babası uzun yıllar Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde CHP yöneticiliği yaptı. Fethi Yaşar ise 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları’na girdi.

Sonraki yıllarda CHP’de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği, 1990 sonrası SHP döneminde 3 dönem Kurultay Delegeliği yaptı. CHP’nin yeniden açılmasının ardından üç dönem Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

2000 yılının sonlarında İlçe Başkanlığı görevini kendi isteği doğrultusunda dönemin genel başkanı ve genel sekreterine danışarak bıraktı. Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Kurultay delegesidir.

2009 Yılı Mahalli İdareler Seçimi’nde Yenimahalle’den CHP adayı olarak katıldığı seçimi kazanarak Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın