Türkiye’nin kredi notu pozitife çevrilebilir yorumu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, sıkı parasal duruşun sürdürülmesi durumunda Türkiye’nin kredi notu görünümünün pozitife çevrilebileceğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, geçtiğimiz cuma günü Türkiye’nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapılmadığını duyurmuştu. Moody’s, bugün Türkiye ekonomisine ilişkin “Kredi Görüşü” raporunu yayımladı.

Mayıs seçimlerinin ardından daha Ortodoks politikalara dönüşün kredi açısından olumlu olduğu belirtilen raporda, önemli makroekonomik dengesizliklerin azaltılmasının zaman alacağı kaydedildi.

Raporda, parasal sıkılaşmanın Türkiye’nin dış dengesizliğinin azaltılması ve merkez bankasının döviz rezervlerinin yeniden yapılandırması olasılığını da artırdığına işaret edilerek, bunların ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltacağı ifade edildi.

Kredi notu pozitife çevrilebilir

Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB’nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması durumunda kredi notu görünümünün pozitife çevrilebileceği belirtilen raporda, cari işlemler açığındaki azalma ve döviz rezervlerinin daha yüksek düzeyde olduğuna dair daha fazla kanıtın özellikle bu eğilimlerin ülkenin dış rekabet gücündeki iyileşmenin ve sürekli sermaye girişlerinin sonucu olması halinde kredi notu için olumlu olacağı kaydedildi.

Bu yıl yüzde 4, gelecek yık yüzde 2,5 ve 2025’te yüzde 3

Raporda, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4, gelecek yıl yüzde 2,5 ve 2025’te yüzde 3 büyümesinin beklendiği ifade edildi. Ülkede ortalama enflasyonun bu yıl yüzde 53,5, gelecek yıl 58,9 ve 2025’te 39,1 olarak tahmin edildiği belirtilen raporda, Türkiye’nin cari işlemler açığının gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının ise 2023’te yüzde 4,7, 2024’te 3,4 ve 2025’te yüzde 3 olarak öngörüldüğü kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın