Ak Parti adayı için İstanbul’da temayül yoklaması yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında İstanbul’da yapılan temayül yoklaması toplantısında partililer, kendilerine dağıtılan zarflara İBB adaylığı için 3’er isim önerisinde bulundu. Toplantı sonunda açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise aday isimlerinin aralık sonunda duyurulacağını söyledi.

Türkiye yerel seçimlere hazırlanıyor…Seçmen 31 Mart’ta sandığa gidecek. Gündem bu yönde yoğunlaşırken siyasi partiler de çalışmalarına hız verdi.  AK Parti’de de toplantılar art arda yapılırken hem büyükşehirler hem de il ve ilçe belediyeleri için tüm isimler değerlendiriliyor. Seçimde en kritik ve en büyük öneme sahip şehir ise İstanbul olarak ön plana çıkıyor.

İstanbul adayı belirleniyor: Temayül yoklaması yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin büyük önem verdiği İstanbul için aday belirleme süreci de devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul İl Başkanlığında İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Partililerin değerlendirmelerini alan Erdoğan, burada seçime yönelik önemli talimatlar da verdi.

Partililerden kapalı zarfta 3 isim istendi

Toplantıya katılanlara form dağıtıldı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için 3 isim istendi. Teşkilattan isimlerin ve milletvekillerinin hazır bulunduğu toplantıda dağıtılan formlarda, diğer ilçeler için “Mevcut belediye başkanları kalsın mı gitsin mi?” sorusu yöneltildi. Partililerden alınan formlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

Toplantı sonrası ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilere gündemi değerlendirdi. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, adayların açıklanma sürecine de değindi.

“Adayları aralık sonunda açıklayacağız”

Aralık ayının sonunu işaret eden Çelik, şöyle önuştu: Sayın Cumhurbaşkanımız belirttiği gibi ifade ettiler. Bu çalışmalar aralık ayının sonuna kadar inşallah yetişecektir. Adayların ortaya çıkarılması konusunda tabii ki titiz çalışmaları yapacağız.

Esas olan bu çalışmalarla iradenin ortaya çıkmasıdır. Ama onun ötesinde de herhangi bir şekilde geciktirmek gibi bir yaklaşımımız yok. Olgunlaştığı anda açıklayarak bir an evvel seçimler için teşkilatlarımızı ve adaylarımızı meydana çıkaracağız.

Çünkü AK Parti teşkilatları ve Cumhur İttifakı topyekun milletimizle yeniden buluşmak için sabırsızlanıyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın