MEB okullarda uygulanan sınıf annesi uygulaması sonlandırıldı

Uzun yıllardır devam eden ve zaman zaman tartışmalara neden olan sınıf annesi uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklandı.
Türkiye genelinde uzun yıllardır devam eden sınıf annesi uygulaması, son zamanlarda tartışmalara neden oluyor.

Bu tartışmalardan sonra harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, resmi bir uyarı yayınladı.

Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekti.

“Gerekli tedbirler alınsın” denildi

Valiliklere, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından gönderilen “Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)” konulu yazıda, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedilen yazıda, “Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim.” ifadelerine yer verildi.

Tepki çekiyordu

Sınıf annelerinin “öğretmenin önüne geçtiği” eleştirilerine karşı bazı veliler ve öğretmenler, okuldaki işleri kolaylaştırdığı için sınıf anneliği uygulamasını destekliyordu.

Ayrıca bazı sınıf annelerinin, Öğretmenler Günü’nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaşma yaratmaları da eleştiriler arasındaydı.

Son olarak bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuştu. “Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım.” diyen veliye, öğrencinin “Sınıf annesi sanki dünyanın ağası.” diye cevap verdiği videoya tepki yağmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın