Katil İsrail, Filistin’i savaş uçakları ile vurdu: 3’ü çocuk 9 şehit

Son Dakika; Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıda 3’ü çocuk 9 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

İsrail ordusu tarafından Gazze’deki Hamas hedeflerine düzenlenen hava saldırısında Hamas komutanlarından birinin de öldürüldüğü bildirildi.

DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

İsrail polisinin Aksa’daki saldırılarında yaralı sayısı 331’e çıktı, aralarında ağır yaralılar da var.

İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA’DAKİ FİLİSTİNLİLERE MÜDAHALE EDİYOR!

Sabah namazını Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif’in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık “Canımız, kanımız sana feda Aksa” sloganı attı

Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Fanatik Yahudiler, İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiği, 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, “Kudüs Günü” olarak kutluyor. Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları yapmıştı.

İSRAİL ORDUSU ASKERİ TATBİKATI ERTELEDİ

İsrail ordusu, işgal altındaki Doğu Kudüs’te gerginliğin giderek artması nedeniyle gerçekleştireceği askeri tatbikatı bir gün sonra yapma kararı aldı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “Ateş Arabaları” adı verilen ve bu hafta başlaması beklenen tatbikatın ertelendiği belirtildi.

Erteleme kararının yapılan durum değerlendirmesinin ardından İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi tarafından alındığı ifade edildi.

Kochavi’nin tatbikatı en az bir gün ertelediği ve İsrail ordusuna Kudüs’te tansiyonun yükselmesi nedeniyle olası bir şiddet tırmanışına hazırlanmaya yönelik çabalara odaklanması talimatı verdiği kaydedildi.

– KUDÜS’TEKİ GERGİNLİK

İsrail polisi, 7 Mayıs’ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa’yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, bu sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …