Netanyahu’dan rakamlarla soykırım açıklaması!

İsrail’in Gazze bombardımanında 33. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti. İsrail son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. İşte bölgede bugün yaşananlar gelişmeler.
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail’e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail’in Gazze’ye saldırıları 30. gününde de devam ediyor.

İşte İsrail’in saldırılarında gün içinde yaşanan gelişmeler:

BU RAKAMLAR SOYKIRIMA İŞARET EDİYOR

  • İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 32 gündür düzenlediği yoğun saldırılarda 30 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bombalamalar nedeniyle 40 bin konutun tamamen yıkıldığı, 222 bin konutun da zarar gördüğü bildirildi. İsrail saldırılarında yıkılan binaların enkazında kalanların olduğunu, 3 binden fazla kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğu aktarıldı.
  • İsrail ordusunun saldırılarında 237 okulun çeşitli hasarlar aldığı, 60 okulun hizmet dışı kaldığı, 88 hükümet tesisinin yerle bir edildiği, 48 gazeteci ve 192 sağlık çalışanının öldürüldüğü, 40 ambulansın kullanılmaz hale geldiği, 113 sağlık merkezinin ciddi hasar aldığı, 18 hastane ile 40 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı ve toplamda 2,1 milyon nüfuslu Gazze’deki yaklaşık 1,5 milyon kişinin yerinden edildiği açıklandı.

“GAZZE KUŞATILDI”

  •  İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’nin kuşatıldığını duyurdu. “Binlerce teröristi öldürdük.” diyen Netanyahu, bir kez daha rehineler bırakılana kadar ateşkesin olmayacağını söyledi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, İsrail askerlerinin Gazze’nin merkezine girdiğini duyurdu. Operasyonun amacına ulaşana kadar durmayacağını açıkladı.
  • Uluslarası Kızıl Haç Örgütü’nün iki aracı Gazze’de saldırıya uğradı. Araçların sivillere insani yardım götürdüğü aktarıldı. Bir aracın şoförü yaralandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın