Elon Musk’ın Gazze hamlesi sonrası İsrail’den tehdit gibi açıklama!

Elon Musk, Starlink’in Gazze’deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı. Musk’ın Gazze hamlesi İsrail’i kızdırdı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından X sosyal medya platformundaki çok sayıda kullanıcı insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Elon Musk, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi’ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını bildirdi.

İSRAİL’DEN MUSK’A TEPKİ

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Musk’ın Gazze ile ilgili kararına tepki gösterdi. Karhi, Elon Musk’ın Gazze’ye yönelik Starlink hizmeti verme kararı nedeniyle Space X ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıkladı.

‘TÜM İLİŞKİLERİ KESTİK’

Karhi açıklamasında,‘Elon Musk’un uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze’de internet sağlama girişimiyle mücadele edeceğiz. Belki Musk bunu kaçırılan bebeklerimizin, oğullarımızın, kızlarımızın, yaşlılarımızın serbest bırakılması şartına bağlamak isteyebilir. O zamana kadar SpaceX ile tüm ilişkiler kesilecek.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın