İlk Evim İlk İş Yerim projemizde yarın büyük gün

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, TOKİ sosyal konut projesi için ilk temellerin yarın atılacağını duyurdu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ilk adım atılıyor.Dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen proje, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kiralardan daha az bir şekilde kredi ödeyerek ev sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağlayan projedeki 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri ise yarın törenle atılacak.

17 ille canlı bağlantı kurulacak

Ankara’nın Sincan ilçesinde gerçekleşecek olan törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 ille canlı bağlantı kurarak konutların temelini atacak.

7,5 milyon başvuru

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen“İlk Evim İlk İş Yerim” projesine 7,5 milyonu aşkın kişinin başvurduğu belirtildi.

Öte yandan resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı ise 4 milyon 900 bine ulaştı.

“40 gün sonra ilk temelleri atıyoruz”

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şu ifadeleri kullandı:“13 Eylül’de müjdemizi verdik. Sadece 40 gün sonra ilk temelleri atıyoruz. İlk Evim İlk İş Yerim projemizde yarın büyük gün.”

Konutların illere göre dağılımı

Ayrıca bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ilk etapta 250 bin sosyal konut kapsamında Ankara’da 2 bin 171, Kırşehir’de 458, Yozgat’ta 141, Konya’da 206, Kahramanmaraş’ta 210, Diyarbakır’da 158, Elazığ’da 88, Tunceli’de 118, Erzurum’da 158, Amasya’da 87, Bolu’da 206, Zonguldak’ta 595, Afyonkarahisar’da 364, Uşak’ta 158, Manisa’da 78, Aydın’da 265 ve Muğla’da 154 konut olmak üzere 5 bin 615 konutun temelimin atılacağı belirtildi.Başvurular 31 Ekim’ kadar sürecekAçıklamada, projenin diğer detaylarına ilişkin şöyle denildi:

“İlk Evim, İlk İş Yerim projesiyle vatandaşlar depreme dayanıklı, temelleri sağlam, güvenli konutlarında huzur içerisinde yaşayabilecek. Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar 5 katı geçmeyecek şekilde yapılacak.

Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek. Vatandaşlar, 2+1 konutlara 240 ay vade ile aylık 2 bin 280 lira taksitle sahip olabilecek. 3+1 konutlara ise 240 ay vade ile aylık 3 bin 187 lira taksitle erişebilecek.

‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinin ilk etabında yer alan 250 bin sosyal konut için 14 Eylül’de başlayan başvurular, 31 Ekim’e kadar devam edecek. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular ise 28 Ekim’de sona erecek. Kuralar etaplar halinde, Mart 2023’e kadar çekilmiş olacak.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Onursal Adıgüzel’den eşine kıyak

Ataşehir’de CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel, Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı …

Bir yanıt yazın