ABD Suriye’deki İran tesislerini vurdu, sıra İran da mı?

İsrail ablukasındaki Gazze hala yoğun bir bombardıman altında. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 7.000’in üzerine çıktı. ABD ordusu Suriye’nin doğusunda İran Devrim Muhafızları tarafından kullanılan ait tesislere hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.
ABD ordusu Suriye’nin doğusunda, İran Devrim Muhafızları ve İran destekli gruplar tarafından kullanılan tesisleri vurdu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıların Irak ve Suriye’deki ABD personeline karşı devam eden ve çoğunlukla başarısız olan saldırılarına yanıt olduğunu açıkladı.Pentagon ise saldırıların devam etmesi halinde ek önlemler alacağını duyurdu.

AFP haber ajansına konuşan üst düzey bir askeri yetkili hassas saldırıların Boukamal yakınlarında iki F-16 savaş uçağı tarafından gerçekleştirildiğini, vurulan tesislerin silah ve mühimmat depoları olduğunu söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise ABD Başkanı Joe Biden’ın, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’i Ortadoğu’da bulunan ABD kuvvetlerinin hedef alınmaması konusunda uyardığı kaydedildi. ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby konuyla ilgili olarak, “Mesaj direkt olarak iletildi” dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin bölgesinde şafak öncesi ölümcül bir baskın düzenleyen İsrail güçleri bölgeden çekilerek operasyonlarını Filistin topraklarının kuzeybatısındaki Kalkilya’ya kaydırdı.

Bugün erken saatlerde Cenin’de düzenlenen baskında en az iki kişi öldü, 10’dan fazla kişi de yaralandı.

Dün Brüksel’de toplanan AB liderleri, yiyecek, su ve tıbbi malzemelerin Filistinlilere ulaştırılması için bombardımanın duraklatılması ve insani koridor açılması için çağrıda bulundu.

HAMAS GAZZE’DE HAYATINI KAYBEDEN 7 BİN KİŞİNİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI
Hamas, Gazze’de öldürüldükleri duyurulan 7 bine yakın kişinin ismini açıkladı.Gazze’deki sağlık birimlerinin açıkladığı 7 bin 28 ölüye ait listede, 6 bin 747 kişinin ismi yer alırken, 281 kişi “kimliği tespit edilemedi” şeklinde kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Çarşamba günü, Hamas’ın ölü sayısına ilişkin yaptığı açıklamalara güveni olmadığını söylemişti.

Hamas öldürülenleri 2 bin 665’inin 18 yaşın altında olduğunu da açıkladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın