Şansölye Scholz İsrail’de sirenler çalınca korkudan yere yattı

İsrail’e bugün bir destek ziyareti gerçekleştirilen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Tel Aviv’den ayrılmak üzereyken saldırı sirenlerinin çalması üzerine tüm ekibiyle birlikte yere yattı. O anlar beraberindekilerin kamerasına yansıdı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle bugün işgalci İsrail’e bir ziyaret gerçekleştirdi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile temaslarda bulunan Scholz, heyetiyle birlikte ülkesine dönmek için Ben Gurion Havalimanı’ndaki uçağına binmek için hareket etti.

Kalkıştan kısa bir süre önce Ben Gurion Havalimanı’nda sirenlerin çalmasıyla uçaktan inen Scholz ve heyeti, havalimanı asfaltına uzandı. O anlar beraberindekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı.

“HÜKÜMET UÇAĞINI TERK ETMEK ZORUNDA KALDI”

Bild gazetesi o anları şu ifadelerle okuyucularına duyurdu:”Şansölye Scholz İsrail’den ayrılmak üzereyken Ben-Gurion Havaalanına roket atılması üzerine beraberindekilerle hükümet uçağını terk etmek zorunda kaldı.”

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 299’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 3 bin kişinin öldüğünü, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.  İsrail’in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekim’de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda 8 Hizbullah, 2 İslami Cihad Üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın