ABD savaş gemisi neden Akdeniz’de? Türkiye’nin PKK/YPG operasyonları duracak mı?

İsrail’in abluka altındaki Gazze şeridine yönelik saldırıları 7. gününde de şiddetle devam ederken Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ABD’nin, Türkiye üzerindeki sinsi planını Haber7’ye açıkladı.

İsrail ile Filistinli silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda can kaybı ve yıkım artmaya devam ediyor. 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu ile İsrail’de şiddetini arttırarak yasaklı fosfor bombaları ile Gazze’yi abluka altına alarak saldırmaya devam ediyor.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği savaşta ise gözler diğer ülkelerden gelen açıklamalarda. Öte yandan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz’e gönderme talimatı verdi.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ise ABD savaş gemisi üzerinden kurgulanan, Türkiye üzerindeki sinsi planı Haber7 Muhabiri Dilan Can’a açıkladı.

‘SAVAŞ SUÇUNU TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE İŞLİYOR’

Cihat Yaycı ‘’İsrail, Gazze’yi senelerdir ablukaya alıyor, yardım bile kabul etmiyor. Bu başlı başına hukuk ihlalidir. İsrail yalanlanamaz biçimde kitle imha silahları kullanıyor. Yasaklanmış silahları tüm dünyanın gözü önünde yasaklı fosfor bombaları ile birlikte kullanıyor. Savaş suçu işlemekle beraber insanlık suçu işliyor.

Fosfor bombasını tüm dünya gördü yayınlarda, binaları parçalıyor, yanıcı, binlerce parçaya bölünüyor, yangın çıkartıyor, insanları öldürüyor. Dünyanın buna sessiz kalması çok enteresan.

Ne Amerika’dan, ne Fransa’dan, ne Rusya’dan, ne de Arap ülkelerinden ses çıkıyor. Sen Hamas’ı devlet olarak tanımıyorsun, terör örgütü diyorsun ama sen devlet gibi davranmayıp terör örgütü gibi davranıyorsun, bu kabul edilemez.’’ dedi.

‘PETROL İHRACATINI İSRAİL’E DURDURSUNLAR’

Yaycı, ‘’İsrail fosfor bombasını ilk kez kullanmıyor ki. Burdan anlamamız gereken husus demek ki İsrail’e daha önce yeterince tepki gösterilmediği ve İsrail’in buradan cesaret aldığının işareti. İsrail’e hiç kimse bir şey yapmıyor. Yani bu insanlık suçu işleyen İsrail yöneticilerinin mutlaka Birleşmiş Milletler’de yargılanması lazım. İnsanlık suçu bu. Sudan’daki yöneticiyi alıp savaş suçlusu ilan edeceksiniz.

Ama İsrailliyi ilan etmeyeceksiniz. Olacak iş mi? Bu nasıl bir çifte standarttır ya? Güçlü devlete farklı, zayıf devlete farklı. Adalet diye bir şey kalmıyor burada. Ama burada benim çok üzüldüğüm nokta var. Komşuları, hiçbir Arap Devletinden de bu konuda ciddi bir ses, yaptırım gelmiyor.

Eğer Arap devletleri birlik beraberlik içerisindelerse Filistin’i destekliyorlarsa o zaman ben diyorum ki petrol ihracatını İsrail’e durdursunlar. Türkiye’den bekleniyor her şey. Biz bizim insanlarımız Türkiye’den bekliyor. Bize gelene kadar sıra etrafında o kadar insan var, soydaşları var. Hiç kimseye bir şey yapmıyor.’’ şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE NEYİN ARKASINDA DURACAK?’

Emekli Tümamiral, ‘’Türkiye bir şey yapabilir mi derseniz, hayır. Türkiye önce onların yapmasını bekleyecek. Çünkü Türkiye kendi kendine zarar oluşturur. Türkiye’de kendi menfaatlerini düşünecek nasıl Mısır refah kapısını kapattıysak, Ürdün de kapattı. Türkiye’de kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmek zorunda.

Onun için Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını çok yerinde buluyorum. Her iki tarafı da barışa çağırıyor. Ve her iki tarafın da yaptıkları hakikaten korkunç. Hakikaten korkunç. Yani Türkiye neyin arkasında duracak? Hamas İsrail’e saldırırken Türkiye’ye mi sordu, hayır. Bunun bedelini Türkiye mi ödeyecek? Hayır.

Ben Türk askeriyim. Dilan Hanım 40 sene bu üniformayı giydim. Türk askerinin dokusunda çocuğa, kadına, yaşlıya sivile, masuma saldırmak, taarruz etmek, namusuna, onları rehin almak, onları insan kalkanı olarak kullanmak diye bir şey söz konusu değildir. Onun için hem İsrail’in hem de Hamas’ı şiddetle kınıyorum.’’ ifade etti.

ABD’DEN TEHLİKELİ GÖZDAĞI!

Cihat Yaycı, ‘’Bizim en büyük sorunumuz olayları başkalarının çerçeveleri içinde değerlendiriyoruz. Bizim asıl değerlendirmemiz gereken konu Türkiye merkezli değerlendirme. 2 tane Amerikan uçak gemisi görev bölgeye geliyor. Bu 300’e yakın uçak demek. 300’e yakın en son teknoloji uçak geliyor. Gazze’de, Hamas’ın Hava Kuvvetleri mi var?

İsrail’in deniz kuvvetleri varken, hava kuvvetleri varken, kara kuvvetleri varken Amerika’nın iki uçak gemisi neden geliyor? Yani bu 2 uçağı eşdeğer gördüğümüz 300 uçak şu demek, bu coğrafyadaki devletlerin elinde bu kadar sayıda uçak yok, bu coğrafyada bu nitelikte böyle uçağa sahip olan devlet yok.’’ dedi.

‘ABD NEDEN SURİYE’DE?’

Emekli Tümamiral Yaycı, ‘’Gazze Şeridi’ni İsrail işgal edecek ya tümünü ya da bir kısmını, diğer kısmını Lübnan’dan işte Hizbullah saldırıyor gerekçesiyle Lübnan’dan toprak alınacak. Suriye’den top taaruzları yapılıyor İsrail’e diye Suriye’nin güneyine de müdahale edecektir.

Bu müdahalede İsrail’e bu savaş uçaklarıyla edilecek. İsrail bu durumdan büyüyerek çıkacak. Peki bu arada Suriye’nin güneyinde de müdahale edilebileceğini düşünürsek. Bu arada Suriye’de Amerikan güçleri var mı? Var.

Amerikan güçlerinin Suriye’de olmasının hiçbir meşru gerekçesi yoktur. Hukuka aykırıdır. Peki bizim sözde müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri kimi destekliyor? Suriye’de PKK/YPG’yi destekliyor, PKK/YPG onlar için müttefik. Peki son olarak İçişleri Bakanlığımıza gerçekleştirilen terörist saldırısında gelen terör Suriye’den intikal ettiği açığa çıkmadı mı? Çok net bir şekilde.

Birleşmiş Milletler şartının 51. maddesine istinaden meşru müdafaa hakkını kullanarak teröristi ve teröristi besleyen kaynaklara taarruzda bulundu. Hava taarruzları. Ve bu hava taarruzlarına Amerika Birleşik Devletleri itiraz etti. İtiraz etmekle de kalmadı. Bir tane de SİHA’mızı düşürdü.’’ şeklinde konuştu.

ABD GEMİSİNİN SİNSİ TÜRKİYE PLANI!

Yaycı, ‘’ABD’nin PKK/YPG’den vazgeçmeyeceği ortada. Ve dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız hava harekatlarının Suriye’de devam edeceğini söyledi. PKK YPG’yi bu kadar korumakta kararlı ve SİHA’mızı düşürerek bu kararlılığı kendin de gösteren Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin hava harekatlarını buraya kadar getirdiği bu noktada, çok büyük hava gücüyle engelleyebilir mi? Soru budur. PKK, YPG daha fazla güçlenebilir mi? Soru budur.

Türkiye’nin PKK, YPG teröristlerine bundan sonra taarruz etmesi, harekat yapmayı planladığı harekatlar engellenebilir mi? Göreceğiz. Hiç de uzak bir ihtimal değildir. Bunun karşılığında şöyle göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız dün bu hava harekatlarının devam edeceğini söyledi.

Hava harekatları devam edecekken eğer devam edecek denilirken etmez ise o zaman sorumuza bir cevap bulmuş olabiliriz. Gerçekten bu hava gücü bizim harekatlarımızı engelleyemeye başlamış demektir. Ve aynı zamanda da PKK, YPG koruma altına alınmış demektir.’’ dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın