BBC: İsrail polisi muhabirlerimizi silah zoruyla alıkoydu

İsrail polisi, Tel Aviv’de BBC’nin aracını durdurup muhabirlerini silah zoruyla gözaltına aldığı bildirilirken, BBC Sözcüsü ise,”Gazeteciler, çatışma hakkında haber yapabilmeli” dedi.

BBC, İsrail polisinin Tel Aviv’de BBC’nin aracını durdurup muhabirlerini silah zoruyla gözaltına aldığını açıkladı.

Basın kartlarını gösterdiler, darbedildiler

BBC’nin haberine göre, Tutunji ve Abudiab kendilerini BBC muhabiri olarak tanıtıp polise basın kimlik kartlarını gösterdiklerini söyledi. Olayı kaydetmeye çalışan Tutunji, telefonunun yere atıldığını ve boynuna vurulduğunu söyledi.

“Gazeteciler, çatışma hakkında haber yapabilmeli”

BBC sözcüsü,“Tel Aviv’de görevlendirilen BBC News Arapça ekiplerimizden biri, medya olduğu açıkça işaretlenmiş bir araçla dün gece İsrail polisi tarafından durduruldu ve saldırıya uğradı. Gazeteciler İsrail-Gazze’deki çatışma hakkında haber yapabilmeli.” dedi.

Hamas’a terörist demedikleri için gözaltına alındılar

CNN Türk’te Akıl Çemberi programına konuk olan Gazeteci Özay Şendir, gazetecilerin Hamas’a ‘terörist’ demedikleri için gözaltına alındıklarını söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın