Dünya barışını bozan ABD’yi kim yönetiyor?

Aziz Dağtekin Yazdı

Oyun kuran Türkiye çok şükür artık şer odaklarının Siyonist ve emperyalist güçlerin işgal, yayılmacı oyununu bozan bir konuma gelince bazılarının uykusu kaçtığının işaretlerini veriyor. İçinde bulunduğumuz Türkiye yüzyılını yaşatmamayı hedefleyen emperyalistler abidik kubidik senaryolar yazmaya koyuldular.

Bu senaryoların en güçlü yanı ise, ABD Başkanı Bunak Joe Biden, Suriye kaynaklı ulusal acil durumu 1 yıl daha uzatma kararı aldığını, gerekçe olarak da Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG’ye düzenlediği askeri harekatların bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiği, terör örgütü DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını iddia ediyor olmasıdır.

Biden’ın aldığı bu karar ABD’nin İngiltere’nin Fransa’nın hatta yavruları İsrail’in ulusal çıkarları için doğru olabilir. Çünkü Türkiye bin parçacık devlet hayalinizi çökertti. Yüz yıllık plan ve oyunlarınızı bozdu. Dünya’nın sahibi sanan siz 3’lü hatta 5’li çeteler değil misiniz? İstediğine mafya vari çöken, istediğine zirve yaptıran. Sizler değil misiniz Türkiye’yi bölmek için Irak’a ve Suriye’ye yuvalandırdığınız bölücü teröristleri eğitim, donatan finanse eden. Du durumda peki Türkiye’nin ulusal çıkarlarını nereye koyacaksınız? Sizler değil misiniz Türkiye’yi parçalamak için yetiştirdiğiniz beslemelerinize yüzbinlerce TIR dolusu ağır silah ve mühimmat veren?  Sizler değil misiniz NATO üyesi ve müttefikimiz dediğiniz Türkiye’nin SİHA’sını düşüren. Sizler değil misiniz düşürülen SİHA için üzgünüz deyip terörle mücadele müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız diyen? Sonra da bu talihsiz açıklamayı yapıyorsunuz. Ve terörle mücadele eden ortağımız dediğiniz Türkiye, terörist vuruyor diye Gazze açıklarına top yekun yığınak yapıyorsunuz. Sizin bu yaptığınız nedir? Olaylara bakışınız bir devlet gibi değil, terör örgütü gibidir. Müdahil olduğunuz olaylarda terörist olaylardır.

Bu soruların cevabını alamayınca aklıma bölgesinde güçlenen, kendi savunma sanayisini geliştiren Türkiye’nin Siyonist ve emperyalist güçlere artık korku salmaya başladığı gelmektedir.  Bu açmazlar karşısında kafam çok karışık. Bazen kendi kendime dolayısyla da muhataplara soruyorum:

  • Acaba kendisini süper güç diye adlandıran bir terör örgü gibi davranan korsan ABD’yi kim yönetiyor? Bunak Biden mı, İsrail mi, yoksa İngiltere mi?
  • Bölgesinde etkili politika geliştiren komşu ülkelerinin sınırına saygılı olan Türkiye, yaptığı operasyonlarla bunak Biden’ı acaba çok mu korkuttu?
  •   Yoksa Hamas’ı bahane ederek, ABD ile İngilizler Ortadoğu’da sınırları değiştirmeyi mi hedefliyor?
  • Dünyanın en büyük savaş gemisi ABD’li Gerald Ford ile İngiltere’nin kraliyet donanması Gazze açıklarında. Bu savaş gemilerinin ve mühimmatlarının İsrail’e göndermesinin anlamı nedir?
  • ABD Savaşa resmen dahil  olmak mı, yoksa Türkiye’ye gözdağı mı vermek istiyor?
  • Antony Blinken’ın İsrail ziyareti sırasında ben buraya bir Yahudi olarak geliyorum demesi ne demek? ABD dışişleri Bakanı’nın İsrail’de verdiği mesajın anlamı nedir?
  • ABD, İngiltere Hamas’ı bahane ederek, savaşı Türkiye ile İran’a sıçratmak mı istiyor?
  • Hamas, büyük savaşın bahanesi mi?
  • Hamas bahanesiyle İsrail, Rusya, İran yeni bir paylaşım planı mı yapıyor?
  • Yoksa asıl amaç Ortadoğu’yu ateşe vermek mi?
  • Bu inadınızla ortaduğu’yu kangölüne çevirmek size ne yarar sağlayacak? Bu inadınız aynen katıra benziyorsunuz. Sahi yeri gelmişken sorayım, katırın babası kim, at mı ,eşek mi?

Sonuç itibariyle, bir korsan terör örgütü gibi açıklama yapmaktan kaçınmayan ABD’nin bu tür tek taraflı tasarruflarda bulunmak yerine Türkiye’nin Suriye’ye istikrar kazandırıcı ve bu ülkenin bütünlüğünü önceleyen politikalarını anlayarak desteklemesi, ikili ilişkilerine daha çok yakışacaktır. Ancak bu çerçevede, ABD’nin bölücü terör örgütü ile angajmanını sonlandırmasını, 17 Ekim 2019 tarihli ortak açıklamanın hükümlerini yerine getirmesini beklemek bir devlet geleneğidir. Ancak devlet gibi davranmayan korsan bir terör örgütü gibi hareket eden ABD’nin batması hak ve yakındır. Bu çırpınışları da son çırpınışları olacaktır.

Ağzı olan ve konuşmak isteyen herkes Türk’ün arkasından konuşabilir. Unutmayın martının pisliğiyle deniz kirlenmez. Bilirz ki, Tilki Tavşanın çığlığını duyunca koşa koşa gelirmiş, tabi ki yardıma değil. Siz de tıpkı leşlerden beslenen o hayvan gibisiniz. Merak etmeyin çığlığımız olsada siz düşmanlarımıza asla duyurmayız. Çakma dost ve mütfekik ABD farkındayız ve takipteyiz. İHA’larımız ve SİHA’larımızla bölgemizde yükselmemiz kimlere dert olmadı ki, sana koymasın.Tüm düşmanlarımıza sesleniyorum: alayınız toplanın gelin. Sizler şişede duran alkol gibisiniz, Turan Ordusu her alanda sizinle kafa bulur. Türk’ün ve Turan Ordus’nun dünya barışına ve insanlığa çıkarsız yaklaşımı sizin menfaat terazinizi bozar. Akıllı olun, Türk ve Turan ordusu ile fazla dalaşmayınız Aklınızı alırız. bunu bilin, öyle gelin olur mu?

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın