TL’nin ağırlığının artırılması hedeflendi

Türkiye Bankalar Birliği, bir açıklama yaparak, Merkez Bankası Başkanı Erkan ile OVP’de açıklanan konuları görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirildiğini duyurdu.
Türkiye’nin yeni ekonomi yönetimi, aldığı kararları konunun tüm tarafları ile istişare ederek ilerliyor.

Bankacılık sektörü ile ilgili alınan kararlarda da sektör temsilcileri ile temas halinde bir çalışma yürütülüyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanması üzerine bir araya geldi.

Sektördeki son durum değerlendirildi

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, toplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde TL’nin ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentilerin görüşüldüğü bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanması üzerine 8 Eylül 2023 tarihinde bir araya gelmiştir.

TL’nin ağırlığının artırılması hedeflendi

Toplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde Türk Lirası’nın ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşülmüştür.

“Toplantı yapıcı geçti”

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini belirtmiştir.

“Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılık sürüyor”

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurgulamıştır.

TCMB Başkanı Erkan ve TBB Başkanı Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün görüş birliğinde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın