Erdoğan: Sözümüzde duruyoruz, emekliyi yüzde 25 zam ile enflasyona ezdirmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından ilk teşekkür ziyareti ve toplu açılış töreni için gittiği Bayburt’ta emekliye yüzde 25 zam oranında zam yapılacağını ifade ederek verilen sözün tutulduğunu ifade etti.
Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta 28.Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti.

Milyonlarca kişi sandıkta yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçti.

Seçim çalışmalarında vatandaşla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin ardından da teşekkür ziyareti yapacağını ifade etti.

Erdoğan milyonlarca vatandaşın oyuyla tekrar Cumhurbaşkanlığına seçilirken teşekkür ziyaretleri için teşekkür ziyaretlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda Bayburt’ta coşkulu kalabalık tarafından karşılandı.

Erdoğan emeklilere yapılan yüzde 25 zammın ardından verilen sözlerin tutulduğunu vurgulayarak, “Fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bayburt’u, bahçesiyle, bağıyla ırmağıyla, dağıyla adeta cennet bahçelerinden bir bahçeyi andıran Bayburt’tu, nice hak ve halk aşığının hikmet bahçelerinden gül devşiren Bayburt’u, sevdasında, davasında zirvelerin şehri Bayburt’u bugün bir kez daha aşkla, şükranla selamlıyorum.

Bayburt dünyada eşi benzeri olmadığını son seçimlerde bir kez daha gösterdi. 14 Mayıs’ta yüzde 78,86 oy oranıyla şahsımıza destek veren Bayburt, iki hafta sonra bunu yüzde 82,45’e yükseltti. 28 Mayıs’ta yüzde 82,45 oy oranıyla yine rekor kıran, birinciliği kimseye kaptırmayan Bayburt’a teşekkür ediyorum. Sandıkları patlatan tüm Bayburtlu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz güçlü irade için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“36 projemizin resmi açılışını bugün yapıyoruz”
Bayburt, şahsıma gösterdiği bu teveccühle sadece bize değil, Türkiye’nin geleceğine de sahip çıktı. Bayburtlu kadeşlerimiz ‘Türkiye’nin Yüzyılı inşasında biz de varız’ dedi. İnşallah 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde sizlerden tüm Türkiye’ye örnek olacak rekor bir destek bekliyorum.

Bayburt Tarım İl Kampüsü yanında, göletlerden, taşkın koruma projelerine pek çok yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz. Böylece 7 farklı alanda her biri şehirimize değer katan 36 projemizin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Toplam yatırım bedeli 2 milyar 689 milyon lirayı aşan bu eser, hizmet ve projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin Bayburt’a kazanırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı ve kurumlarımızı tebrik ediyorum.

“5 yıl daha ülkemize hizmet etme imkanına kavuştuk”
Sevgili Bayburtlular, her şeyden önce sizin bize bu ilginiz ve alakamız bizim sorumluluğumuzu daha da arıtıyor. Emniyete sordum; dedim ki ‘Bu meydanda kaç kişi var?’ Dediler ki, ’40 bin kişi var.’ Ama şimdi bir tane pankart gördüm, orada da diyor ki; “Yüzde 82,30. Az oldu ama olsun” diyor. İnşallah 31 Mart’ta olay daha farklı olacak.”

Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini 28 Mayıs günü itibariyla geride bıraktık. Aziz milletimizin takdiriyle 5 yıl daha ülkemize hizmet etme imkanına kavuştuk.

Süratle kabinemizi oluşturduktan sonra, milletimizin taleplerini, ülkemizin sorunlarını çözmeye başladı. Asgari ücretle çalışanlardan, memurlarımıza, çiftçilerimizden, gençlerimize, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik pek çok farklı müjde verdik.

“Enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e yükseltiyoruz”
Son olarak dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclisimizin onayına sunduk. 2023 yılının ilk 6 ayında TÜFE oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e yükseltiyoruz.

Memur emeklisi kardeşlerimiz için toplu sözleşme hükümleri gereğince ön görülen zam oranı yüzde 17,55 olacaktı. Buna ilaveten refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Böylece SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerimize aynı oranda zam yapıyoruz.

Enflasyonun üzerinde yaptığımız artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım tekrar hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Fırsatçılara ve aç gözlülere kesinlikle müsahade etmeyeceğiz.

“Koltuklarını korumak dışında hiçbir gündemleri yok”
İnsanları kapı dışarı eden bu muhalefetin ülkeye de millete de faydası olmaz. Seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle bile işbirliği yapanlardan bu millete hiçbir fayda gelmez.

Bunların siyaset sahnesinde niçin bulunduklarını sizler de görüyorsunuz di mi? Sabah akşam kavgalarını izlemekten millete artık gına geldi. Düne kadar birbirlerine serenat yapıyorlardı, bugün hakaret ediyorlar.

Düne kadar ülkenin başına getirmeye çalıştıkları adaylarını, ‘mandacı’, ‘tek adam’, ‘diktatör’ diyerek bugün göndermeye çalışıyorlar. Her gün kavga her gün didişme… Koltuklarını korumak dışında hiçbir gündemleri yok.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın