Sendikacılar memnun: Asgari ücret tarihinin dolar üzerinden en yüksek rakamı

Atalay, “Mutabakat sağladık. Asgari ücret tarihinin dolar üzerinden en yüksek rakamı” dedi. TÜRK-İŞ yetkilisi, bugünün şartlarında böyle bir adım atmaları gerektiğini söyledi.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam kararını açıkladı.

Milyonların beklediği yeni asgari ücret, 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414 liraya, net 11 bin 402 liraya yükseltildi.

Söz konusu ücretteki artış, taraflar arasında sağlanan uzlaşma sonucu gerçekleştirildi.

Ara zam kararını kamuoyuyla paylaşan isimler arasında yer alan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu.

Atalay, “Geçen sene temmuz ayında yüzde 30 civarında ara zam olmuştu. Bu sene yüzde 34 civarında ara zam oldu.” dedi.

“Asgari ücret tarihinin dolar üzerinden en yüksek rakamı”
“Enflasyon durmadığı müddetçe zammın bir anlamı yok.” ifadesini kullanan Atalay, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Yıllardır Türkiye’de yaşıyoruz. Türk parası üzerinden konuşayım. Ama şu anda 486 dolar. Belki de asgari ücret tarihinin, dolar üzerinden baktığınız zaman en yüksek rakamı.

Bu mükemmel bir şey mi? Değil. Bugünün şartlarında yapılması gereken buydu. Bunu yaptık. Geçen dönem aralık ayında ben imzalamamıştım.

“Mutabakat sağladık”
TÜRK-İŞ Genel Başkanı, sözlerini “Bu dönemde komisyonla, arkadaşlarla oturduk. Beraber bir mutabakat sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

Öte yandan, geçen 6 ayda 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği, önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulanacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın